İstanbul Belediye Başkanı’nın Karadenizli Bir Müteahhit Olması Kesinleşti

AKP ve CHP, bu dönem de belediyecilikte Karadenizli Müteahhit geleneğini bozmadı. CHP’nin adayı olarak Trabzonlu müteahhit Ekrem İmamoğlu’nun açıklanmasından sonra önümüzdeki dönemde İstanbul Belediye Başkanı’nın Karadenizli bir müteahhit olması kesinleşti. Artık iş hangi adayın hangi partiden gösterileceği gibi önemsiz detayların belirlenmesine kaldı…

Uzmanlar, henüz açıklanmasa da AKP’nin elinin altında her zaman müteahhit bir belediye başkanı bulunabileceğini belirtiyorlar. Dolayısıyla İstanbullular için önümüzdeki dönemde şehri inşaat ve beton yığınına çeviren projelerin devam etmesi sürpriz olmayacak. Kaparoz yeni gelişmeler üzerine İstanbul’da halkın nabzını tuttu.

Murat Çoğulcu (21): Ben sol görüşlü bir kişiyim. Seçimler için şu an kararsız olduğumu söyleyebilirim. Açık konuşmak gerekirse önümde iki seçenek var. Oyumu çöpe atmak ve oy vermemeye hiç gitmemek arasında kararsızım. Son gün sabah nasıl kalktığıma göre değişecek elbette. Eğer bir gün önceden uykumu alıp da neşeli bir şekilde kalkarsam oyumu kullanmaya gidip orada çöpe atarım. Ama şu an için kesin bir şey söylemek istemiyorum. Hele adaylar bir projelerini açıklasınlar, tartışmalara katılsınlar. Belki o zaman oyumu çöpe atmak üzere sandığa gitmeyip seçim gününü evimde dinlenerek geçirebilirim. Zaman gösterecek.

Neşe Kumul (56): Tüm adaylar birbirine benziyor ki ben bunu olumlu buluyorum. Homojenize yoğurt gibi kaşığı neresinden daldırırsanız daldırın müteahhitler çıkıyor karşınıza. Tüm imamlarımızın pardon adaylarımızın bir inşaat geçmişi var. Ben parti ayırmaksızın hepsinin İstanbul’u bir Dubai yapacak bilgi ve birikme sahip olduklarını düşünüyorum. Artık sanat, mimari, tarih gibi şeylerle de vakit kaybetmememiz gerekiyor. Bir şehir ancak hafriyat kamyonları ile güzelleşebilir. Altyapısı ancak bu şekilde düzelebilir. Bunu da en iyi müteahhitler bilir.

Samiye Songül (33): Ben artık seçimleri bir formalite gibi düşünüyorum. Yani hangi parti, hangi aday kazanacak diye düşünmek doğru değil. Sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor. Dolayısıyla AKP’lilerin CHP’li aday kazandı diye ya da CHP’lilerin AKP’li aday kazandı diye üzülmesine gerek yok. Zaten ben bu tür inşaat meselelerine partiler üstü bir gözle bakmamız lazım geldiğine inanıyorum. İstanbul’umuzu mimar, sanat tarihçisi ve şehir bölgecilerin elinden kurtardık diye düşünüyorum. Adaylarımız açıklarsa malvarlıklarını da öğrenmiş oluruz. Ben hiçbirinin öyle züğürt insanlar olmadığını tahmin ediyorum. Tüm müteahhit arkadaşlara başarılar diliyorum. Seçim süresi boyunca birbirlerini fazla incitmesinler, sonuçta hepsi aynı aileden geliyor.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.