YGS Tercihinde Yabancı Diller Yerine Yanlışlıkla Yabancı Dinleri Seçen Furkan, Törenle Hristiyan Oldu

YGS Tercihi

İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Furkan Uslu, 2017 YGS tercihinde kaydırma yapınca dininden oldu. YGS tercihlerinde harf hatası yaparak Yabancı Diller yerine Yabancı Dinler bölümünü seçen Furkan Uslu, geçen hafta düzenlenen törenle Hristiyan oldu.

“Oğlum Meslek Sahibi Olsun Derken Dininden Oldu”

Konuyla ilgili olarak Kaparoz’a bilgi veren baba Mehmet Uslu “Oğlum çok başarılı bir öğrenci ancak dikkat problemi var. Yani bir problemi son satırına kadar doğru çözüyor ama orada çok basit bir hata yapıp yanlış sonucu işaretleyebiliyor. Biz doktora da gösterdik ancak bir sonuç alamadık. Kendisinden üniversite sınavında başarılı sonuçlar bekliyorduk ancak endişemiz de devam ediyordu. Sınavda başarılı oldu ama maalesef YGS tercihlerinde hata yaptı. Hiç beklemediğimiz bir olay. Çocuğumuz meslek sahibi olsun derken, dininden oldu” dedi.

“Benim Bütün Öğrencilere Tavsiyem, Tercihlerini Yaparken Çok Dikkatli Olsunlar”

Açıklamalarını sürdüren Mehmet Bey “Furkan’ım yabancı dil öğrenmeye çok meraklıydı. Ancak YGS tercihlerinde böyle bir hata yapınca yabancı dinlerle ilgili bir bölüme gidi. Burada Hristiyanlık, Musevilik derken artık bilemiyorum çocuğumuzun aklına girdiler herhalde. Bir şekilde aklını çeldiler diye düşünüyorum çocuğun. Bölüme ilk girdiğinde bize ‘Hiç merak etmeyin, önümüzdeki yıl yatay geçişle yabancı dillere gireceğim’ diyordu. Daha sonra bu konudan hiç bahsetmez oldu. Birkaç ay sonra komşudan duyduk ki bunu kilisede görmüşler. Kendisine sorduğumda bana, ödev için gittiğini söyledi ancak durum öyle değilmiş. Geçen hafta maalesef kendisi törenle Hristiyan oldu. Gene benim oğlum tabii ama kabullenmemiz biraz zaman alacak. Biz de dindar bir aile sayılırız, amcası, teyzesi soracak şimdi. Ne diyeceğiz, nasıl olacak gerçekten bilemiyorum. Benim buradan bütün öğrencilere tavsiyem, YGS’de tercihlerini yaparken çok dikkatli olsunlar, sonraki pişmanlıklar fayda etmiyor” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.