Mazhar Alanson: “Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da Parçasını İSKİ İçin Yaptım”

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Yandım Yandım parçasını Medine ve Mekke’de Kâbe’ye bakarak yazdığını açıklayan Mazhar Alanson’un Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da adlı ünlü parçasını da İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yazdığı öğrenildi.

“Diday Diday Day Peygamber Efendimize Yazılmıştır”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mazhar Alanson “Bakın, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da parçası İSKİ için yazılmıştır. İhbar amaçlı olarak. İstanbul Belediyesi’nin hizmetlerini dile getirir o parça ama kimse bilmez. Aynı şekilde Diday Diday Day parçasının sözlerini bilmeden, anlamadan söylüyor insanlar. Aslında o şarkı Peygamber Efendimize yazılmıştır. Benim için ayrı bir yeri vardır. Bir akşam içiyoruz, şerbet tabii, o anda kendiliğinden gelivermiştir. Vahiy gibi bir şey. Gençlerimiz bu parçaları dinlerken başka şeyler düşünüyor olabilirler ama benim parçalarım genelde Allah, peygamber, kitap üzerinedir. Örneğin, Vak The Rock hiç anlaşılamamış bir parçamdır. Başından sonuna kadar, tümüyle namazın yararlarını anlatır ama anlayan kim” dedi.

“Benim Hâlâ Umudum Var, Abdullah Gül İçin Yazıldı”

Açıklamalarını sürdüren Mazhar Alanson “Ele Güne Karşı Yapayalnız, hapiste olduğu dönemde Sayın Recep Tayyip Erdoğan için yazılmıştır. Kimse bilmez bunu. Kendisi de bilmez. Sayın Abdullah Gül için yazdığım bir parça vardır: Benim Hâlâ Umudum Var. Dinleyenler bunları aşk şarkısı sanıyor. Aslında çok da haksız değiller, bu da farklı bir aşk benim için. Şu an aşkımın giderek yoğunlaştığı bir dönemdeyim. Özellikle belediyelerden gelen konser teklifleri beni manevi olarak rahatlatıyor, huzura ermiş gibi oluyorum. Bu açıklamalarım da biraz bu iç huzuruyla ilgili. Yaşlandıkça bunu daha iyi anlıyor insan. Evet, ne diyorduk, Bodrum Bodrum parçasının hikâyesini anlatmış mıydım? Herkes Bodrum için yazılmış bir tatil parçası sanıyor bu şarkıyı. Alakası yok. Mescid-i Aksa’yı anlatır bu parça. Metaforlara dikkat edilirse hemen farkına varılır ancak dinleyicilerime de kızamıyorum. Ben bile neredeyse yazdıktan 40 yıl sonra fark ediyorum bu metaforları. Onların fark etmemesi de normal tabii” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.