Soruşturmayı Yürüten Savcılar, Metin Akpınar’ın Suç Ortağına Ulaştı

Katıldığı televizyon programında “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum” diyen Metin Akpınar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısından sonra başlatılan soruşturma derinleştirildi.

Savcılık: “Soruşturma Bizi Bir Örgüte Götürüyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan savcılık yetkilisi “Sayın Cumhurbaşkanımızın siparişinden sonra biz hemen fezlekemizi hazırladık. Soruşturmayı yürüten arkadaşımızla da biraz önce görüştüm. Olay maalesef tahmin ettiğimizden daha derin. Çok yönlü bağlantılar var. Soruşturma bizi adım adım bir örgüte götürüyor. Polis, küçük bir araştırmadan sonra zanlının yanında sıklıkla görülen bir şahıs daha tespit etmiş. Zanlıdan daha kısa boylu, biraz daha şişman. Polis arkadaşlarımız robot resmini çizdi. Neredeyse yapışık ikiz gibiler, biri nereye gitse yanında öteki var. Soruşturma derinleştikçe daha da ilginç bağlantılar ortaya çıkacak. Adım adım bir suç şebekesine doğru ilerliyoruz gibi hissediyorum. Bugüne kadar hislerimde hiç yanılmadım” dedi.

“Şahıslardan Birisi Planlayıcı, Diğeri Eylemci”

Açıklamalarını sürdüren savcılık yetkilisi “Bizim tahminimize göre şahıslardan birisi planlayıcı, diğeri de zaten eylemleri bizzat kendisi gerçekleştiriyor. Ancak hangisinin azmettirici, hangisinin eylemci olduğunu fotoğraflardan tespit edemedik. Hani bir sözümüz vardır ‘film çevirmek’ diye. Meyşn Akpınar ile suç ortağı aynen o şekilde film çevirmişler. Yani mecazi anlamda değil, resmen film çevirmişler. Bir tane de değil, onlarca. Öyle profesyonel bir şebeke, hiç şakaları yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediğine göre son derece tehlikeli isimler bunlar. Yani bu zamana kadar yakalanıp da hapse atılmamaları da tuhaf. Tabii soruşturmada hepsi ortaya çıkacak. Diğer zanlıyı da yakaladıktan sonra şebekeyi tam olarak ortaya çıkartabileceğiz diye düşünüyorum ancak şu ana kadar, tüm aramalarımıza karşın kendisine henüz ulaşamadık. Yer yarılmış da içine girmiş sanki” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.