Kadın Adaya Sahip Tek İl, CHP Muğla’da Öfke: “Bizde Erkek Yok mu, Biz Kavat mıyız?”

31 Mart yerel seçimleri için CHP’nin adayları belli olurken CHP Muğla örgütü genel merkez yönetimine sitem etti. Muğla dışındaki tüm illerde belediye başkanlığı için erkek adayların gösterildiğini belirten Muğlalılar “Ne yani bizde erkek yok mu?” şeklinde isyan etti.

CHP Genel Merkezi: “Tüm Muğlalılardan Özür Diliyoruz, Bir Hata Olduysa Telafi Ederiz”

CHP Muğla örgütünün öfkeli açıklamalarını anlayışla karşıladıklarını söyleyen parti yetkilisi “Elbette bizim önceliğimiz erkek adaylardır. Bu Ankara için de, İstanbul için de, Muğla için de böyledir. Ancak ‘Burada bir yanlışlık mı olmuş, bir hata mı yapılmış?’ diye düşünülmeden hemen tepki gösterilmesini de doğru bulmuyoruz. Biz, gelen başvuruları incelerken üç ana kriter üzerinde duruyoruz:

  1. Çağdaş mı?
  2. Ünlü mü?
  3. Karizmatik mi?

Bunları seçimin kazanılması açısından önemli buluyoruz. Kısaltarak söylersek, adaylarımızın ÇÜK sahibi olmasını istiyoruz. Muğla’daki adaylarda da ÇÜK kontrolünün yapılmış olması gerektiğini düşünüyoruz ancak diyelim ki bir hatamız oldu. Yani kırk üç ilde doğruyu yaptınız, bir ilde yanlış karar verdiniz diye bu kadar yaygara kopartılması yanlış. Eğer bu seçim için geç kalınmışsa da bir sonraki seçimde telafi edilir. Elbette güzel Muğla’mıza da ÇÜK sahibi bir aday yakışırdı. Bunu biliyor ve bu vesileyle tüm Muğlalı kardeşlerimizden de özür diliyoruz” dedi.

CHP Muğla’da Öfke Dinmedi: “Muğla’da Erkek Yok mu? Biz Neyiz Peki, Kavat mıyız?”

Genel Merkezin açıklamasına karşın CHP Muğla örgütünde öfke dinmedi. Çeşitli ilçelerden gelen CHP’lilerle birlikte iki yüz elli kadar CHP’li il binasının önünde toplanarak kararı protesto etti. ‘ÇÜK’süz Başkan İstemiyoruz’ şeklinde slogan atan partililer olaysız bir şekilde dağılırken Kaparoz’a açıklama yapan bir partili “Bu iş burada bitmedi. O veya bu şekilde hakkımızı alacağız. Kimsenin bizimle dalga geçmesine izin vermeyeceğiz. Bütün şehirlerde levent gibi erkekleri aday göster Muğla’ya gelince kadın. Neden? Muğla’da erkek yok mu? Biz neyiz peki, kavat mıyız?” dedi.

Not: Muhabirimizin hatası nedeniyle, kadın aday gösterilen il Aydın olması gerekirken yanlışlıkla Muğla olarak yazılmıştır. Aydın ÇÜK’lerinden özür dileriz.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.