Binali Yıldırım Sözlerine Açıklık Getirdi: “Seçim Bir Oy Araklama Hadisesidir”

“Seçim, siyasi faaliyet değildir” sözleriyle herkesin tepkisini çeken TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım sözlerine açıklık getirdi.

“Seçim, Ülkede Demokratik Bir Düzen Varmış Gibi Sunma Becerisidir”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Yıldırım “Maalesef sözlerim yanlış anlaşıldı. Ben bu tespitimi uzun süre düşündükten sonra yapmıştım. Yani öyle bir anda aklıma gelip de söylenmiş bir şey değil. Bugün de sözlerimin arkasındayım. Ülkemizde seçim ne yazık ki siyasi bir faaliyet değildir. Daha çok bir oy araklama hadisesidir. Seçimler müteahhitlerimiz için bir gövde gösterisi, emekçiler içinse başrolünde asla yer alamayacakları bir televizyon dizisidir. Seçim, televizyonlarımız içinse bir reyting meselesidir. Ekmek kapısıdır. Politikacılar için ülkemizde demokratik bir düzen varmış gibi sunma becerisidir. Büyük şirketlerin oyuncuları seçip, senaryoyu yazdırdıkları bir temsilin sahnesidir seçimler” dedi.

“Ben İstifa Etsem, Yerime Çok mu İyi Biri Gelecek Sanıyorsunuz?”

Açıklamalarını sürdüren Yıldırım “Ben seçilmesem de o seçilse ne değişecek? Şimdi diyorlar ki Binali Bey istifa etsin. Ben istifa edince kim gelecek? Sanki çok istedikleri birisi mi gelecek? Anayasa dediler değiştirdik, rejim dediler değiştirdik. Bir bunların kafasını değiştiremedik. Hâlâ anayasa diyorlar. Yahu istediğimiz gibi değiştiriyoruz işte yasaları. İstediğimiz gibi çıkıyor kararlar. Sonra da ‘Binali Yıldırım şöyle dedi’ diye akılları sıra benimle alay ediyorlar. Asıl alay edilecek durumda olan kendileri. Benim gemilerim, tersanelerim var. İstifa etsem, gider dünyayı gezerim. Ama iyi niyetle şurada ülkemize yararlı bir iş yapmaya çalışıyorum.

Bakın ben aday olunca koştum, gittim Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettim. CHP’nin aday ne yaptı? Aynısını yaptı. İlk iş olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu istedi. Yahu ben randevusuz girebiliyorum cumhurbaşkanımızın yanına. Yani ben varken Ekrem İmamoğlu’ya gerek var mı? Neticede biz de gelsek Ekrem Bey de gelse İstanbul’a gökdelen dikilecek. Bakın Şişli’ye, Ataşehir’e gökdelen dışında bir şey göremezsiniz. Bunların Genel Başkanı Kozyatağı’nda büyük bir tören yaptı, Avrupa’nın en iyisi falan diyerek. Ne açtı peki biliyor musunuz? Semtin en büyük boş alanına törenle Kozzy diye bir alışveriş merkezi açtı. Yani CHP yapınca halkçı oluyor da biz yapınca mı olmuyor?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.