Erdoğan, Kendisine Mozart Dinletmek İsteyen Saldırganlardan Korumalar Sayesinde Kurtuldu

Erdoğan, Ankara’da ziyaret için geldiği bir hastanenin önünde kendisine Mozart dinletmek isteyen teröristlerin klarinetli, kemanlı saldırısına uğradı. Korumaların dikkati sayesinde, Erdoğan tek bir nota duymadan olay yerinden uzaklaştırılırken, korumalar Mozartçılara meydan dayağı attı.

“En Tehlikeli Grup Anton Webernciler”

Olayla ilgili Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürü “Aslında böyle bir olay bekliyorduk. İstihbaratçılarımız bunları sürekli takip ediyor. Bizim üzerinde durduğumuz üç ayrı fraksiyon var. Mozartçılar bunlar içinde en tehlikesiz olanı diyebilirim. Belki de saldırganlar bu düşüncemizden yararlandı. Bizim daha çok üzerinde durduğumuz gruplar Şostakoviççiler ve Webernciler. Aslına bakarsanız en tehlikeli grup Anton Webernciler. Ne zaman ne yapacaklarını kestirmek mümkün değil, o kemanın yayları bir mızrak gibi insanın kulağına saplanıyor. İstihbarat birimimizden gelen bilgilere göre beş kişiden oluşan Silahlı Çalgılar Dörtlüsü adını verdikleri azılı bir eylem grubu var. Yanlış saymış da olabiliriz tabii. İrili ufaklı kemanlarla düzenliyorlar saldırılarını. Ağır silahlar bunlar, adam boyu kadar keman olur mu? İşte bunlarda var” dedi.

“Yakın Korumalar Cumhurbaşkanının Kulaklarını Kapatarak Nota Geçişini Engelledi”

Açıklamalarını sürdüren koruma müdürü “Biz sabahtan olay yerini denetlediğimizde herhangi bir anormallik fark edemedik. Cumhurbaşkanımızın gelmesinden sonra bir grup ellerinde keman ve klarinetleri olduğu halde kendisine doğru yöneldi. Biz o an için uzaktan durumu izliyorduk ancak grup bir anda enstrümanlarını çekerek çalmaya başlayınca saldırı olduğunu anladık. Biz saldırganları dövene kadar cumhurbaşkanımızın kulağına birkaç nota gidebilirdi onun için yakın korumada görevli arkadaşlar cumhurbaşkanımızın kulağını elleriyle kapatarak herhangi bir nota geçişine izin vermedi. Zaten bir dakika içinde kemanları kafalarında kırıp yaylarını da münasip şekilde kendilerine verdik. Önce bireysel bir itekleme şeklindeydi, daha sonra bir meydan dayağına dönüştü. Görsel anlamda güzel görüntüler ortaya çıktı. Zaten hastane önü olduğu için hemen kulak doktoruna da gidildi. Vatandaşlarımız kesinlikle endişe etmesin. Tek bir nota bile duymamış Sayın Cumhurbaşkanımız. Bundan sonra daha da dikkatli davranacağız. Korumalarımızdan birkaçı hafif şekilde saldırıdan etkilendi. Özellikle cumhurbaşkanının kulağını kapatan arkadaşlarımızdan birisi, kendi kulağını kapatamadığı için notalara maruz kalmış. Kendisi şokun etkisiyle böyle rüzgârla, dalında sallanan bir yaprak gibi tuhaf hareketler yapıyor. Şu an ilaçla tedavisine devam ediliyor. Elbette bunlar da bizim işimizin riskleri ancak biz her şeyi göze alarak geliyoruz bu görevlere” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.