Hükümet Kararlı: İçkiden Sonra Dışkıya da Vergi Geldi

Dışkıya Vergi Geldi

Bugün yürürlüğe giren bir kararname ile içkiden sonra dışkıya da vergi geldi. Uzmanlar, hükümetin duyurduğu yeni verginin dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtiler.

“Kanalizasyon Sistemiyle Uyumlu Olan Tersometreler, Evsiz ve Gezgin Vatandaşların Doğrudan Makatına Monte Edilecek”

Yeni vergi uygulamayla ilgili olarak bilgi veren bir yetkili “1 Şubat 2019 tarihi itibarı ile yürürlüğe girecek yeni vergiler için vatandaşlarımızın küçük bir hazırlık yapması gerekiyor. Uygulamaya göre her dairenin kanalizasyon çıkışına bir cihaz takacağız. Tersometre (Dışkı Ölçer) dediğimiz bu cihaz ailenin dışkılama toplamını hesaplayacak. Bu tutar, konutta yaşayan kişi sayısına bölünerek aylık dışkılama vergisi hesaplanacak. İlk aylarda kişinin dışkı matrahına göre düşük bir vergilendirme olacak ancak matrahın büyümesiyle birlikte yıl sonuna doğru vergi oranları da yükselecek. İkametgahı olmayan yani evsiz veya gezgin vatandaşlarımız için de kişisel tersometre dediğimiz doğrudan kişinin makatına monte edilebilen cihazlarımız var. Tüm vatandaşlarımızın 1 Şubat 2019’dan önce montajlarını tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihten soran tersometresiz olarak dışkılayan vatandaşlarımız ağır cezalarla karşılaşacak. Bu nedenle herkesin en yakınındaki montaj istasyonuna başvurarak evine, evi yoksa doğrudan makatına montajını yaptırması gerekiyor” dedi.

“Altına Sıçan Vatandaşlara Beyan Zorunluluğu Getiriliyor”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Yemek yerken nasıl vergimizi ödüyorsak, tuvalete çıktığımızda da aynı şekilde vergimizi ödeyeceğiz. Tuvalete çıkmanın sağladığı rahatlama ile kıyaslandığında vergi tutarları önemsiz sayılabilecek düzeyde. Bizim beklentimiz herkesin ağırlıklı olarak tuvaletini evinde yapması ve olabildiğince doğru şekilde vergilerini ödemesi. Umumi helalar ve AVM, sinema salonu, restoran gibi yerlerin tuvaletlerinde, vergi tutarı, tuvaletin girişinde peşin olarak tahsil edilecek. Ayrıca altına sıçan vatandaşlarımıza da beyan zorunluluğu geliyor. Eğer altına yapan kişi beyanda bulunmamışsa -anlaşılması durumunda- vergi tutarı cezalı olarak tahsil edilecek. Kişisel tersometresi olan vatandaşlar içinse beyan zorunluluğu bulunmuyor” dedi.

“Vergi Tutarı, Gider Vergisi Dilimlerine Göre Tahakkuk Ettirilecek”

Vergi dilimleri ile ilgili de bilgi veren yetkili “Gelir vergisi gibi gider vergisi de dilimlere tabi olacak. Herkesin dışkılama miktarına göre vergisi de adil bir şekilde tahakkuk edecek ve inanıyorum ki vatandaşlarımız da büyük bir özveriyle vergisini ödeyecek. Dışkılama matrahına göre tahakkuk edecek aylık vergiler aşağıdaki gibi olacak:

  • 0 – 100 kg: 50 TL.
  • 100 – 200 kg: 100.-TL
  • 200 – 1000 kg: 150.-TL

Kronik kabızlar ile 1 ton ve üzeri dışkılayan kişiler ise tedavi için sağlık kurumlarına yönlendirilecek” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.