Poşetteki Hatadan Çabuk Dönüldü: Siyah Tekel Poşeti 50 Kuruş

Ücretli poşet satışının ilk gününde vatandaşlardan gelen şikâyetleri inceleyen yetkililer çok önemli bir adaletsizliği belirleyerek siyah tekel poşeti fiyatında değişikliğe gittiler. Duyarlı vatandaşların ihbarını değerlendiren yetkililer, içinde ağırlıklı olarak rakı ve bira taşınan siyah tekel poşetinin fiyatını %100 oranında artırarak 50 kuruş yaptı. Yetkililer, siyah tekel poşetinin fiyatının artırılmasından sonra vatandaşların rahatladıklarını belirtti.

“Herkes İstediğini İçmekte Özgür: İster Gazozunu İçer, İster Rakısını Zıkkımlanır”

Konuyla ilgili olarak Kaparoz’a açıklamalarda bulunan bir yetkili “Poşet uygulamasıyla ilgili mevzuatı çok uzun sürede oluşturduk ancak neticede bizler de insanız. Siz ne kadar hazırlık yaparsanız yapın iş sahaya çıktığınızda başlıyor. Bizim örnek aldığımız ülkelerde de böyle bir uygulama olmayınca fark edemedik tabii. Şu an bu adaletsizlik giderildi. Yani evine ekmek alan kardeşimizle, akşam rakı içip sarhoş olacak ayyaşların poşetlerinde bir fiyat farkı oluşturduk. Sonuçta isteyen istediğini yiyip, içmekte serbest. İsteyen gazozunu içer, isteyen rakısını zıkkımlanıp cehennemin dibini boylar. Erkenden geberip de öbür dünyada bir an önce yanayım diyen kişiye de biz karışamayız. Bizim yaptığımız bir fiyat farkı oluşturup rakı ve bira üzerinden devletimize gelir sağlamak. Tabii rakı ne kadar içilirse, bizim cebimiz de o kadar dolacak, rızkımız ve imanımız, o oranda artacak” dedi.

“Duyarlı Bir Vatandaşımızın İhbarı Bizi Büyük Bir Hatadan Korudu: Sihah Tekel Poşeti Zamlandı”

Uygulamayla ilgili bilgi veren yetkili “Olay sabahın erken saatlerinde duyarlı bir vatandaşımızın ihbarı ile ortaya çıkıyor. Biz ekiplerimizi göndererek bir araştırma yaptık. Gerçekten de siyah tekel poşeti ile diğer poşetlerin fiyatlarının aynı olduğunu belirledik. Bizim ‘günah poşeti’ dediğimiz bu siyah tekel poşetleri için farklı bir fiyat uygulanması yönündeki eğilim ağır bastı ve poşetlerin fiyatını iki katına çıkarttık. Büyük bir hatanın kıyısından döndük. Hesaplama açısından esnafa ve vatandaşlara kolaylık oldu diye düşünüyorum. Son derece yuvarlak ve güzel bir rakam elde ettik. 50 kuruş. Ayrıca poşetler de hafifletildi. Yani iki bira, bir de rakıyı aynı poşete koyayım derseniz 50 kuruş kâr edeyim derken tüm nevaleyi ziyan edebilirler. Biz uyaralım da gene kendileri bilir beyefendilerin” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.