RTÜK’ün Kararına Porno Sektöründen Destek: “Artık Biz de Üç Harfliler Diyeceğiz”

RTÜK’ün ‘cin’ yerine üç harfliler denmesi yönündeki kararına sinema sektöründen de destek geldi. Seks Filmcileri Derneği Başkanı Hamdullah Kafadar “RTÜK, ‘cin’ sözcüğü yerine üç harfliler denmesini istemiş. Biz de artık malum sözcükler yerine ‘üç harfliler’ diyeceğiz” dedi.

“Madem Çocukların Ahlakı Bozuluyor, Biz de Gereğini Yapar, Üç Harfliler Deriz”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Kafadar “Biz yasalara uygun bir şekilde işimizi yapmak istiyoruz. Madem bazı sözcüklerin kullanımı çocukların ahlakını bozuyor o zaman biz de bu sözcükleri kullanmayız. Bazı arkadaşlar bu sözcükler yerine yabancı sözcükler kullanmayı tercih ediyor ama ben elin üç harflisiyle gerdeğe girmeyi doğru bulmuyorum. Üç harfliler denebilir, elle işaret edilir, kaşla gözle belirtilir. Yani bu sözcükleri kullanmak zorunda değiliz. Bizde de bir bıkkınlık olmuştu zaten bu muhabbetten. İnanın dünden beri biz kendi içimizde bu kurala uyuyoruz, arkadaşlarımız yeni sisteme çok hızlı bir şekilde uyum sağladılar. Az önce stüdyodan geliyorum. Baktım, bir arkadaş diğerine ‘İki elinle bir üç harflini doğrultamadın’ diye sitem etti. Gururlandık tabii, biz sektör olarak bu değişime hazırız. Kısa bir eğitimden sonra RTÜK’ün istediği çizgide işler çıkaracağımıza inanıyorum. Bu yıl maddi olarak biraz zor durumdayız, ama ekonomik anlamda üç harfliyi de tutmak istemiyoruz” dedi.

“Elin Üç Harflisini Görmeyen Kendi Üç Harflisini Piyade Tüfeği Sanırmış”

Açıklamalarını sürdüren Hamdullah Bey “Elbette RTÜK’e sormak istediğimiz bazı sorularımız var. Örneğin ‘Üç harfliler geliyor’ dediğimizde yanlış anlaşılmaması lazım. Bizim sektörde üç harfliler birden fazla. Belki üç harfli ve ilk harfi şu gibi bir tanımlama olabilir ama bunların da filmin önüne geçmemesi lazım. Yani izleyicilerimiz filmlerini seyrederken ellerine sözlük alıp da bulmaca çözer gibi uğraşmasınlar. Sonuç da RTÜK dediğimiz yapıda onlarca kişi çalışıyor, uygun bir çözüm bulacaklarını düşünüyorum. Elbette her sektörün farklı talepleri olacaktır ancak kimse de bizi küçümsemesin. Biz pek çok sektörden daha fazla katma değer yaratıyoruz. Ekonomiye katkımız daha büyük. Buradan da bizi küçümseyenlere hodri meydan diyorum: Elin üç harflisini görmeyen kendi üç harflisini piyade tüfeği sanırmış” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.