G7 Ülkeleri: “Füzeyle Uzaya Çıkacaklardı, Hıyar Tezgâhıyla Sokağa Çıktılar”

"Türkiye bizden bir şey gizliyor ama ne olduğunu bilmiyoruz"

Bugün öğlen saatlerinde gizli gündemle bir araya gelen G7 liderlerinin Türkiye’yi görüştükleri öğrenildi. Toplantı sonunda açıklama yapan liderler Türkiye’nin bir şeyler gizlediğinden kuşku duyduklarını açıklamaktan çekinmediler.

Merkel: “Füze Yapıp Uzaya Çıkacaklardı, Tezgâh Kurup Hıyar Satmaya Başladılar”

Angela Merkel (64): Türkler üçüncü havalimanını kimseye çaktırmadan devreye aldılar. Yıllardır yerli uçak için çalışmalar yürüttükleri giz değil. Kendi geliştirdikleri insansız hava araçlarının nerelerde dolaştığını biz bile bilmiyoruz. Beyler lütfen birbirimizi kandırmayalım. Düne kadar füze yapıp uzaya çıkmayı konuşan Türkler, bugün sokakta tezgâh kurup hıyar satmaya başladılar. Kimse bizim buna inanmamızı beklemesin. Biz bunun arkasında ne var bunu merak ediyoruz ve Türk-Alman dostluğu gereğince Türklerden daha açık davranmalarını bekliyoruz.

Trump: “Hıyarla Uzaya Çıkamazsınız”

Donald Trump (72): “Türkiye dikkatleri başka bir noktaya çekmeye çalışıyor gibi. Tüm liderler olarak birbirimize sorduk: ‘Türkiye neyin peşinde?’ İnanın beş dakika boş gözlerle birbirimize baktık ve bu sorunun yanıtını bulamadık. Hıyarla uzaya çıkamazsınız. Bizim bildiğimiz gibi Türkler de bunu biliyorlar elbette. Ancak devletin posta dağıtım işletmesinden, bankasına kadar bütün kurumlarıyla hıyar satışına başlaması bizleri kuşkulandırıyor. Sadece neyi sakladıklarını bilmek istiyoruz. Suriye’de bir operasyon mu, iletişim teknolojilerinde yeni bir buluş mu, yeni bir havalimanı mı yoksa uzay araştırmaları noktasında bir atılım mı bilemiyoruz. Tek bildiğimiz seçimin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye’de normal olmayan gelişmeler görmeye başlamamız.

Macron: “Yokluk Zamanında Bile Teknoloji Konuşmayı Seviyorlar”

Emmanuel Macron (41): Biz Fransa olarak diğer ülkelerden farklı düşünüyoruz. Türkiye gerçekten de sebze anlamında zor günler yaşıyor, insanlar aç olabilir. Bakın ben bunu lider arkadaşlarıma da anlattım ancak ikna edemedim. Hepsi bana ‘Uçaktı, İHA’ydı, füzeydi, bu muhabbetler nedir o zaman?’ diye sordular. Bu ülkelerin Türkiye’yi anlamaları çok güç. Türklerin çok güzel bir sözü vardır: ‘Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider s.çmaya’ diye. Onların yaklaşımları da bu şekilde, yokluk zamanında bile teknoloji konuşmayı seviyorlar. Eşeğe binerken falanca otomobildeki son teknoloji ürünü güvenlik sistemlerinden söz ediyorlar. Sofralarında ekmek olmuyor ama televizyonlarında hep bir kutlama, sıçrama, patlama var.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.