Müjde: Salda Gölü’nde İlk Sifon 2019 Sonunda Çekilecek

Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü’ne yapılacak Millet Bahçesi ile en geç 2019 sonunda ilk sifonun çekilerek, gölün vatandaşların hizmetine gireceği bildirildi.

“’Salda Gölü Nasıl Olacak?’ Diyenler Uzungöl’e Baksın”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bildiğiniz gibi Salda Gölü ülkemizin en önemli doğa varlıklarından birisi. Ancak ne hikmetse bu gölümüzün çevresi SİT alanı ilan edilmiş. Yani böyle bir güzelliğimiz var ama kimse faydalanamıyor. Size şöyle anlatayım: Sırtınıza çadırınızı alp gitmediğiniz sürece bu güzellikten yararlanmanız mümkün değil. Bakın yıl 2019 olmuş ancak bizim burada bir otelimiz bile yok. Oteli geçtim sahilde bir pansiyon bile yok. İlkelliği düşünebiliyor musunuz?

‘Proje sonuçlandığında acaba Salda Gölü nasıl olacak?’ diyenler Uzungöl’e baksın. Bu bölgeye ne kadar tesis yaptık kısa zamanda biliyorsunuz. Eskinden doğru düzgün turist gelmiyordu bugünse tesislerimiz dolup taşıyor. Sonra bir de Salda Gölü’ne bakın. Fotoğraflarda bile bir Allah’ın kulu yok. Salda Gölü ne yazık ki terkedilmiş veya yalnız bırakılmış gibi tuhaf bir durumda” dedi.

“Her Şey Planladığımız Gibi Giderse Salda Gölü’ndeki İlk Sifonu 2019 Sonunda Çekeceğiz”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Millet bahçesi çalışmalarına en kısa süre içinde başlıyoruz. Eğer her şey planladığımız gibi giderse Salda Gölü’nde ilk sifonu 2019 sonunda çekeceğiz. Tabii sonra da arkası gelecek. Şunu kabul edelim ki Burdur’a bugüne kadar yeterince eğilemedik. Neden bilmiyorum Karadeniz bizim ilk önceliğimiz oldu ancak artık o bölgeyi tümüyle hallettik diyebilirim. Göl, dere falan hepsine bir şeyler yaptık. Tesis yapamadığımıza da en azından HES yaptık. Çok sayıda dereyi kuruttuk, orman arazisini kullanıma açtık. Enteresan yerlere enteresan yollar yaptık. Yapılmaz denen yerlerdi çoğu. Sonradan da çöktüler zaten ama biz hak ediş anlamında paralarımızı ödedik, Allah’a şükürler olsun hiçbir müteahhidimizi zorda bırakmadık” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.