Kitap Almak İçin Simit Sattığını Söyleyen Erdoğan: “Sonra Kitapları da Satıp Arsa Aldım”

Kütüphanecilik haftası nedeniyle yayımlanan videoda kitap almak için simit sattığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kitapların yeterince değerlenmemesi nedeniyle bütün kitaplarını satarak arsa aldığını belirtti.

“Annem Haklıydı, Okumayacak Olduktan Sonra Niye Kitap Alayımdı”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Erdoğan “Bir gün annemden para alıp bunu kendime sermaye yaptım. Bu parayla mahallemizin fırınından elli tane simit aldım ki o fırıncı abimiz de şu an TÜBİTAK’ta genel müdür. Simitleri akşama kadar sattım, kazancımı biriktirip, bu parayla gidip bir kitap aldım. Bir süre bu böyle devam etti. Her gün annemden simit almak için para istiyor, kazancımı da kitaba yatırıyordum. Annem bir gün ‘Oğlum her gün simit satıp kitap alacağına doğrudan kitap alsan, zaten aldığın kitapları da okumuyorsun’ dedi. Öylece kalakaldım. Kitaplığımda kitaplar ve önümde bir tepsi simit vardı. Annem haklıydı, okumayacak olduktan sonra niye kitap alayımdı. Bir arkadaşımın önerisiyle kitapları sahafa götürüp sattım. Simitleri de aldığım fiyattan fırına iade ettim. Kitapları satın aldığımın oldukça altında bir tutara satabilmiştim ama ailemin de destek vermesiyle memlekette ufak bir arsa alabildim” dedi.

“Gençlere Önerim Kitaplarını Kütüphanede Okusunlar Ama Paralarını Arsaya, İnşaata Yatırsınlar”

Açıklamalarını sürdüren Erdoğan “Rize’den aldığım bu ilk arsanın fiyatı üç yıl boyunca artmadı ancak daha sonra yakınına yol yapılınca bir anda değerlendi. Fiyatı neredeyse on kat arttı. Değerlendiği anda arsayı satıp yol, köprü yapılacak yerlerden yeni arsalar aldım. Fiyatı artınca tekrar sattım. Çok açık olarak söylüyorum, eğer kitap işinde kalmış olsam simit satmaktan kurtulamazdım. Ancak arsa işi yeni ufuklar açtı önüme. Benim gençlere önerim kitaplarını kütüphanede okusunlar ama paralarını arsaya, inşaata yatırsınlar. Bakın bugün bin liralık kitap alsanız üç yıl sonra bunu yarı fiyatına satamazsınız. Biraz daha zaman geçse hiç satamazsınız, neticede kâğıt. Arsa gibi kalıcı bir şey değil. Veya demir, çimento gibi değil, çok kolay yıpranıyor. Kitap alacağına arsa alsan fiyatı kısa süre içinde en az iki, üç katına çıkar. Hele bir de kentsel dönüşüm isabet ederse yüz kat bile artabilir. Bizimkilere isabet etti oradan biliyorum” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.