Oyum CHP’ye

Oyumu CHP’ye vermeye karar verdikten sonra, bu harekete nasıl bir yararım olabilir diye düşünmeye başladım ve hem kendim için hem de CHP’ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımız için ufak bir çalışma yaptım. Konu şu: Seçime kalan bir haftalık süre içinde oyumuzu CHP’ye vermekten vazgeçmemek için neler yapabiliriz?

  • CHP’li başkan adaylarının sosyal medya hesaplarını takibi bırakın: Şöyle düşünün, ulan iyi bir şey söyleyecekse zaten ben oyumu buna vereceğim, bilsem ne olur bilmesem ne olur. Ama beni rahatsız edecek bir şey söylerse bu durum bende ‘Acaba bunun yerine gidip de başka bir adaya mı oy versem?’ düşüncesi yaratabilir. Böyle bir risk almaya gerek var mı?
  • Televizyon izlemeyi ve gazete okumayı bırakın: İlla gazete alacaksanız Takvim, Star, Sabah, Akit gibi gazeteleri; televizyon izleyecekseniz de ATV, A Haber türünden kanalları tercih edin. Burada göreceğiniz her haber sizi CHP’ye oy verme noktasında bir adım daha ileri götürecektir. Zaten iktidar tüm gazeteleri kendine bağlayıp kanalları kapatmış durumda. Gene de henüz yandaşlar arasına sokamadığı birkaç kurum var diye sakın ha buraları izlemeye kalkmayın. Buralarda göreceğiniz CHP’liler sizi “Ne saçmaladı lan bu şimdi”, “Ulan bu da mı erkek?”, “Bu partide hiç kadın aday yok mu?”, “Yahu bu adam hırsızlıktan trilyoner olmamış mıydı?”, “Bunu gene mi aday yapmışlar?” türünden anlamsız tereddütlere sevk edecek. Ben bu notada bir risk alınmaması gerektiğini düşünüyor ve tüm vatandaşlarımıza bir hafta boyunca ‘Survivor’ izlemelerini tavsiye ediyorum.
  • Mitinge gidecekseniz AKP mitingine gidin: Sen zaten kararını vermişsin. CHP mitinginde ne işin var? Gidip oralarda kalabalık yapmanın hiç gereği yok. İlla mitinge gideceksen git AKP-MHP mitingine, adamların yalanlarını dinle, iyicene kararın pekişsin. CHP mitinginde göreceğin kişi en iyi ihtimalle Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Bu adamın ne söyleyeceğinin hiçbir garantisi yok. Bir tek sözüyle aklınızı başınıza getirip tüm kararınızı değiştirebilir. Mitingde dinleyeceğin arabesk seçim parçası da cabası.
  • Ataşehir, Kadıköy, Çankaya, Şişli gibi bölgeleri gezmeyin: Bir hafta boyunca mümkünse Esenyurt, Sultanbeyli, Keçiören civarında takılın. ‘Burayı ne hale getirmişler’ diyerek ne kadar isabetli bir şekilde oy verdiğinizi düşünün. Ataşehir’deki yapılaşmayı, Kadıköy’deki rezilliği, Şişli’deki gökdelenleri göreceksiniz de ne olacak. Diyelim Cadde’ye gittin, başını kaldırdığında şehre hançer gibi saplanan 49 katlı Four Winds’i göreceksin. Sonra bu rezil projeden trilyonluk daireler kapan Battal İlgezdi ile eşi gelecek aklına. Sol kolu havada gezen büyük direnişçi Gamze Hanım’ın milletvekili, müteahhit kocasının da belediye başkan adayı olduğu partide benim ne işim var diyeceksin. Hiç yoktan içine kurt düşecek. Gördün mü yaptığını. Oysa Sultanbeyli’de gezseydin bunların hiçbir olmayacaktı.
  • Tartışmaktan kaçının: Konu CHP ise kimseyle tartışmaya girmeyin. Kaybedersiniz. Sen ‘AKP dini kullanıyor’ dediğinde karşı taraf ‘İmamoğlu da seçim propagandası olarak Yasin okuyor’ der. Sen ‘Karadenizli müteahhitlere ihale dağıtılıyor’ dediğinde onlar da Trabzonlu müteahhitlik firması İmamoğlu İnşaat’ın veliahdına oy veriyorsun’ der. Onlar çalıyor dersen karşı tarafın yanıt hazırdır: ‘Bunlar da çalıyor’. İki taraf da hem haklı hem haksızdır. Ama senin içine de kurt düşmüştür. Bugün aklına sızacak bir ‘Acaba’ sorusu seçim gününde gidip oyunu başka partiye vermene neden olabilir.

Sonuçta oyumuzu CHP’ye vereceksek, bu güzide partimizin daha iyi yönlerini görmemiz lazım. Eskiden adaylara baktığımızda ‘Hırsız ama becerikli’, ‘Dürüst ama kabiliyetsiz’ gibi iki türden aday görüp kararsız kalırdık. Çok açık söylüyorum, ‘Hırsıza mı verelim kabiliyetsize mi?’ sorunu CHP ile sona erdi. Lütfen herkes bunu kabul etsin, CHP hem hırsız hem kabiliyetsiz adayları bulana kadar hepimiz bu ikilemin içinde bocalıyorduk. Artık önceden biliyoruz ki belediye başkanımız bir çivi bile çakmadan beş yıl boyunca bir yandan yakınlarına ihale ve kadro dağıtacak diğer yandan kendi cebini dolduracak. Ben de bir seçmen olarak bunu önceden bileceğimden farklı beklentiler içine girmeyeceğim.

Sandığa gidip de oyumu CHP’ye atana kadar kulaklarımı tıkayıp başka konularla ilgileneceğim. Bir yerde CHP çadırı mı var, hemen yolumu değiştireceğim. Kendileri demiyor mu ‘Oyunuza sahip çıkın’ diye. CHP’lilerin abuk sabuk konuşarak oyumu değiştirmelerine izin vermeyeceğim.

Buradan tüm Millet İttifakı adaylarına başarılar diliyor, bıyıklarını burarak seçim sonrasında gelecek muhtemel ihaleleri bekleyen CHP’li yoldaşlarıma selamlarımı gönderiyorum.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında 153 makale
Müzisyen, yazar.