Seçimlerden Önce Prezervatif Dağıtılması Vatandaşlar Tarafından Kuşkuyla Karşılandı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün seçim arifesinde vatandaşlara 402 bin adet prezervatif dağıtılacağını açıklaması vatandaşlar tarafından kuşkuyla karşılandı.

“Önce Günlerini Göstereceğiz Dediler, Şimdi de Prezervatif Dağıtıyorlar”

Hakkı Sandık: Ben yetkililere “Neden şimdi?” diye sormak istiyorum. Tam seçim döneminde böyle bir uygulamaya gidilmesini açıkçası ben zamanlama açısından biraz manidar buluyorum. Önce “Günlerini göstereceğiz” dediler, şimdi de prezervatif dağıtıyorlar. Seçimlerden sonra bizi zor günler beklediğini tahmin ediyordum ama bu tahminlerimizi de aşan bir gelişme oldu. Şaşırdım diyebilirim. Elbette böyle bir olay gerçekleşecekse ben prezervatif kullanılmasını desteklerim. Sonuçta hepimiz bilinçli insanlarız. Ancak vatandaş olarak da keşke bunlar hiç olmasaydı demek istiyorum.

“Eskiden Makarna, Kömür, Çay Dağıtılırdı Şimdi Prezervatif Dağıtılıyor”

Muzaffer Koli: Bugüne kadar oyumuzu hep AKP’ye verdik, ilk kez başka bir partiye vermeyi düşünüyordum. Şimdiye kadar sağ olsunlar seçim dönemlerinde makarna, kömür, çay, şeker dağıtırlardı. Şimdi bu prezervatif konusu nereden çıktı bilemiyorum. Acaba artık oy vermeyeceğiz diye bize yönelik böyle bir cezalandırma mı yapılıyor? Eğer öyleyse biz daha önceden aldığımız makarna ve kömürleri iade edebiliriz. Hükümet “31 Mart bir dönüm noktası, herkes için çok önemli bir tarih” diyordu ancak ben bu kadarını da beklemiyordum. Açıkçası muhalefet “Vatandaş mağdur olacak” dediğinde de biz bunu maddi zorluk olarak algılamıştık. Arabayı, arsayı satar dayanırız diye düşünüyorduk. Gene de bir umudumuz var. Muhtar aile dostumuz, önce ona danışacağız. “Çıkmadık candan umut kesilmez” demişler. Bakalım…

“En Az Üç Çocuk Derken Şimdi Birdenbire Prezervatif Dağıtılmasını Anlamakta Zorlanıyoruz”

Neriman Pilavcı: Bugüne kadar “En az üç çocuk, üç de yetmez beş çocuk” denirken şimdi birdenbire prezervatif dağıtılmaya başlanıyor. Artık ekonomik krizle mi ilgili, başka bir politika değişikliği mi var bilemiyorum. Kriz bizi teğet geçer ya da hafifçe temas eder diye hesap ediyorduk ancak şu an gelişmeler biraz daha ciddi görünüyor. Ben iyi niyetli düşünerek bu hatadan dönüleceğini tahmin ediyorum. Ancak her ihtimale karşı da prezervatifimizi alıp evimizde bekleyeceğiz.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.