YSK Başkanı: “Sn.Erdoğan Mazbatayı Rusya’ya Götürdüğünden Herhangi Bir İşlem Yapamıyoruz”

İstanbul seçimleriyle ilgili YSK’nın net kararını açıklaması beklenen YSK Başkanı Sadi Güven cumhurbaşkanının Rusya’ya giderken mazbatayı da yanında götürdüğünü söyledi.

“Arkadaşlarımız Kendisine Ulaşmışlar, Mazbatanın Bavulunda Olduğunu Söylemiş”

Akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen YSK Başkanı Sadi Güven “Bugün bir açıklama yapmamız bekleniyordu. Ben öğleden sonra arkadaşlarımla konuşup mazbatayı getirmelerini istedim ancak tüm aramalara karşın mazbatayı bulamadık. Sonradan öğrendiğimize göre Sayın Cumhurbaşkanımız sabahın erken saatlerinde YSK’ya gelerek mazbatayı istemiş arkadaşlar da getirmişler. Daha sonra kendisini gören olmamış. Mazbatayı bulamayınca son çare olarak kendisine ulaşmışlar, kendisi de mazbatanın bavulunda olduğunu söylemiş. Mazbatayı Rusya Devlet Başkanı Putin’e göstermek istediğini anlatmış. Biz de bir şey söyleyemedik tabii” dedi.

“Mazbatayla İlgili Olarak Kendisini Aradım Ancak Meşgule Attı”

Açıklamalarını sürdüren YSK Başkanı Sadi Güven “Ben arkadaşlara özellikle tembih etmiştim ‘Mazbatayı ortada bırakmayın, isteyen olursa kesinlikle vermeyin’ diye ama Sayın Cumhurbaşkanımız isteyince hayır demeye çekinmişler sanırım. Birkaç saat önce aradım kendisini ama meşgule attı, sonra da geri aramadı. Vatandaşlarımız endişe etmesin, Rusya dönüşünde mutlaka isteyeceğiz mazbatayı ama ‘vermiyorum’ derse ne yapacağız bilemem. Bugüne kadar karşılaştığımız bir durum değil, tabii biz güzellikle talep etmeye devam edeceğiz. Şimdi toplantıdan yarım saat kadar önce whatsapp’tan mesaj gönderdim ‘Mazbatayı yollayabilir misiniz?’ diye. Okudu ama yanıt vermedi.

Bugün, düne kıyasla bir adım geride olduğumuzu söylemek durumundayım. Vermek istersek dün en azından elimizde bir mazbatamız vardı, bugün yok” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.