‘CHP Adayı’ İşe Yaramadı, İmamoğlu’na ‘Zamazingo’ veya ‘Eleman’ Diye Hitap Edilecek

Ekrem İmamoğlu’nun adının kullanılmaması ve kendisine sadece CHP Adayı denmesi şeklindeki hamlenin istenen sonucu doğurmaması üzerine Erdoğan’ın talimatıyla bugünden itibaren kendisine ‘eleman’ veya ‘zamazingo’ şeklinde hitap edilecek.

“Karşı Karşıyayken ‘Hocam’, ‘Bilader’, ‘Pampa’, ‘Ortak’ Gibi Terimler Kullanılacak”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bildiğiniz gibi birkaç gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın CHP adayına adıyla değil CHP Adayı şeklinde hitap edilmesini istemişti ancak bu hitap şekli bizim beklediğimiz sonucu doğurmadı. Tam tersine fark CHP Adayının lehine açılmaya başlandı. Böyle olunca biz acaba ‘Bay Ekrem’ gibi bir deneme mi yapsak diye düşündük. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Bay sözcüğünün Kemal Kılıçdaroğlu ile özdeşleştiğini bunu bozmak istemediğini söyledi. Bir arkadaşımız okuldaki çocukların birbirine ‘ajan’ şeklinde seslendiğini söyledi ancak bu da uygun bulunmadı. Şu an kendisiyle karşı karşıya gelindiğinde ‘hocam’, ‘bilader’, ‘hoop’, ‘şşşşt’, ‘pampa’, ‘ortak’ gibi genel terimlerin kullanılması yönünde bir ortak görüş oluştu. Herkes samimiyet durumuna göre bu hitaplardan birisini seçecek. Eğer resmi bir hava varsa ‘hocam’ diyebilir. Daha sıcak bir ortam varsa ‘bilader’ olabilir” dedi.

“Son Ankete Göre Binali Bey’le Malum Partinin Zamazingosu Arasındaki Fark Taş Çatlasın Üç Puan”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Tabii burada en önemli gazetelerin ve televizyonların nasıl hitap edeceği meselesiydi. Burada iki seçenek öne çıkmış gibi görünüyor. Biz ‘zamazingo’ veya ‘eleman’ denmesini doğru buluyoruz. Haberin gelişine göre CHP’li eleman veya CHP’nin zamazingosu gibi kullanılabilir ancak tek başına da kullanmakta bir sakınca yok. Yani ‘Eleman Bugün Esenler’de Esnafı Ziyaret Etti’ gibi veya ‘Zamazingo’dan FETÖ’ye Mesaj’ gibi olabilir. CHP’nin de çok kullanılmasını istemiyoruz. Onun yerine de ‘Hani Şu Parti Yok mu’, ‘Malum Parti’, Zamazingo’nun Partisi’ gibi sözcükler kullanılabilir. Şu anda son anketlere göre o partinin elemanı biraz önde gibi görünüyor. Yani bizim partimizin adayı Binali bey ile Malum Parti’nin Zamazingosunun arasındaki fark taş çatlasın üç puan. O fark da bizim bu muhteşem hamlelerimizle kapatılacak gibi görünüyor” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.