Çobanlar ‘Sürü Yöneticisi’, Koyunlar ‘Çayır Sorumlusu’, Köpekler de ‘Güvenlik Amiri’ Oluyor

Erzurum Valisi Okay Memiş’in “Hayvancılıkla uğraşıyor diye kadınlarımız çobanla evlenmiyor. Bu nedenle ismini değiştirip ‘sürü yöneticisi’ koyduk” sözleri üzerine araştırma yapan Kaparoz muhabiri farklı bilgilere ulaştı.

“Koyunlar ‘Çayır Sorumlusu’, Çoban Köpekleriyse ‘Güvenlik Amiri’ Oldu”

Konuyla ilgili bilgi veren Hasan Kurtul (DEO-Davar Executive Officer) “Valimiz sürekli kurumsallaşmak gerektiğinden söz ediyordu ama biz ne dediğini anlamıyorduk. Geçen ay benimle birlikte otuz altı çoban arkadaşımı yanına çağırdı. Hepimize kartvizit bastırmış. Ben önce Kıdemli Sürü Yöneticisi oldum, diğer arkadaşlar da deneyimlerine göre farklı unvanlar aldı. Demirbaş defteri verdi hepimize. Kavalımızla kepeneğimizi demirbaş defterine kaydettik. ‘Bir ay sonra performans toplantısı yapacağım’ dedi. Tabii biz gene bir şey anlamadık. Biz toplantıdayken koyunların boynuna ‘Çayır Sorumlusu’, ‘Otlama Elemanı’ gibi farklı unvanların olduğu kartlardan asmışlar. Onlara da dokunmadık tabii. İki gün önce bir mektup aldım. Sayın Vali başarılarımdan ötürü kutlayarak artık DEO olduğumu bildirdi.” dedi.

“Koyunların Altını Temizleyeceğimize Sunum Hazırlamakla Uğraşıyoruz”

Açıklamalarını sürdüren Kurtul “Çoban köpeklerimizin unvanı ‘Güvenlik Amiri’, koçlarımız ise ‘Üreme Direktörü’ oldu. Kuzular daha doğmadan valilikten ‘Emiş Uzmanı’ kartları geliyor. Her gün Sayın Valimize saha raporu hazırlıyoruz ancak her günün raporu bir önceki günün aynısı. Bizim iş ne yazık ki biraz tekdüze. Tabii sayın valimizi de memnun etmek istiyoruz ancak işin yapısı böyle. Kendisi daha endüstriyel, beyaz yaka ağırlıklı çalışanların olduğu bir bölgemizde görev alsa daha mutlu olabilirdi diye düşünüyoruz. Valimiz kurumsal yaşama uzak kaldıkça inanın burada bizler zorlanıyoruz. Bakın şu an koyunlarıma bakacak kimse yok ama ben bütçe görüşmeleri için valiliğe gidiyorum. Bir arkadaş dün ‘Koyunların altını temizlemem lazım ama ben onun yerine sunum hazırlıyorum’ dedi. Her gün hedeflerimiz için üç kere aranıyoruz. Sonuçta yıllardır sürüyü aynı çayıra salarız biz. Başka bir hedefimiz yok. Koyunlarımız, pardon çayır sorumlularımız da kendi istedikleri gibi otlarlar. Kusura bakmayın güvenlik amirimiz havlıyor, benim gidip bir personeli kontrol etmem lazım” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.