İlk Toplantıda Maaşlarını 13’ten 18 Bine Yükselten Yüksek İstişare Kurulu Bu Kez 24 Bini Deneyecek

İlk toplantısında 13 Bin lira olan maaşlarını 18 Bin liraya yükselten Yüksek İstişare Kurulu yarın ikinci toplantısını yapacak.

“İlk Toplantıda ‘Biz Kendi Maaşımızı Kendimiz Artırabilir miyiz?’ Endişesi Vardı”

Yüksek İstişare Kurulu adına açıklamalarda bulunan Köksal Toptan “Gerçekten çok heyecanlıyız. İlk toplantımızda hedeflediğimiz rakama ulaştık ancak yarın daha yüksek bir hedef için bir araya geleceğiz. Ben bunu da başaracağımızı düşünüyorum. Elbette ilk toplantı kadar olmasa da gene de bir endişemiz var. İtiraz eden olur mu diye. Aslında ilk toplantıda rakamı 24 bin olarak belirleyebilirdik ancak o an içimizde bir kuşku vardı. ‘Olabilir mi lan böyle bir şey, biz kendi maaşımızı kendimiz artırabilir miyiz?’ diye merak ediyorduk. Şu an daha rahatız tabii. Bunu başardığımız anda başka bir soru geldi aklımıza tabii. Şimdi de ‘Bunun sınırı nedir?’ sorusu kurulun gündeminde. Yani biz her toplantıda üç, beş artış yapabilirsek bizim için gerçekten iyi olur. Yok yılda bir artış yapılacaksa o zaman miktar da farklı olur tabii. Ben adım adım ilerleme taraftarıyım. Haftada iki toplantı yapsak zaten iki ayda maaşımızı ikiye katlarız. Toplantı dediğinizde iki saatlik bir şey. Öyle atla deve bir iş yok yani” dedi.

“Cemil Bey ‘Keşke 19 veya 20 Bini Deneseydik’ Dedi”

Açıklamalarını sürdüren Toptan “Yüksek İstişare Kurulu olarak ilk toplantıda ben maaş konusu gündeme gelince ‘Bunu istişare edelim’ dedim. Bülent Bey ’13 iyi ama 18 daha iyi’ şeklinde görüş bildirdi. Yıldırım Bey de 18 binden yana görüş açıklayınca, diğer üyelere sormadan oylamaya geçtik. Oy birliğiyle maaşımız 18 bin oldu. İnşallah bu ay zamlı olarak alacağız maaşlarımızı. Ama o kararı aldığımız an içimizi de bir pişmanlık kapladı tabii. Cemil Bey, ‘Keşke 19 veya 20 deseydik’ dedi ama aynı toplantıda iki artış yapmanın doğru olmadığına karar verdik. Bakın sizinle konuşurken evden iki mesaj geldi. Ailelerimiz de maaşlarımızın 24 bin olmasını destekliyorlar. Tabii 24 bine de son nokta olarak bakmamak lazım. Bilemediniz bir veya iki hafta içinde 24 bin hedefini de aşarız” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.