ABİDE Raporu: “Velilerin %61’i Dalgınlıkla Geri Zekâlılığı Karıştırıyor”

Yerli PISA da denilen ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi) Raporunun sonuçlarına göre 8. sınıf öğrencilerin %16’sı dört işlemi yapamıyor. Aynı raporun sonuçlarına göre veliler ise çocuklarının dört işlem yapamamasını geri zekâlı olmalarına değil derslerdeki dalgın tavırlarına ve dikkat dağınıklığına bağlıyor.

“ABİDE Raporuna Göre Başarısız Öğrencilerin %67’si Dayakla da Düzelmiyor”

Bugün açıklanan ABİDE raporu hakkında bilgi veren bir yetkili “8. Sınıf öğrencilerimizin %16’sı dört işlemi yapamıyor. Yani daha açık olarak ifade etmek gerekirse sekiz yıl okula gidip gelmiş ama daha toplama çıkarma bilmiyor. Kalan %84 ise dört işlemi genellikle yanlış yapıyor, iyi kötü bir sonuç çıkartıyor ama maalesef bu doğru olmuyor. 9. sınıf öğrencilerimizin önemli bir bölümü bir kilo domates almak üzere pazara gönderildikten yarım saat sonra elinde yarısı içilmiş kola şişesiyle geri geliyor. Nedeni sorulduğunda ise çemkirip küfretmeye başlıyor. 12. sınıf öğrencilerimizin %25’i öğrenim hayatı boyunca en az bir kere öğretmenini dövmüş oluyor. Düzenli olarak kavga eden bu öğrencilerimiz kendi aralarında ortalama iki yüz sözcük ile anlaşabiliyorlar. Maalesef bu sözcüklerin %46’sı küfür. ABİDE raporuna göre bu türden öğrencilerin %67’si dayakla da düzelmiyor.” dedi.

“Öğretmenlerimizin %32’si Anlattığı Konu Hakkında En Ufak Bir Fikre Sahip Değil”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Velilerinin %61’i başarısız sonuçları çocuklarının geri zekâlı olmasına değil derslerdeki dalgın tavırlarına ve dikkat dağınıklığına bağlıyor. Öğretmenlerin %55’i ise veliler üzülmesin diye çocuklarıyla ilgili gerçekleri kendilerine söylemiyor. Zaten öğretmenlerimizin %32’si de anlattığı konu hakkında en ufak bir fikre sahip değil. Bu işleri düzeltmesi beklenen Milli Eğitim Bakanımız ise %93 oranında boş işlerle uğraşıyor. Böyle olunca da öğrencilerin %95’i bir ilerleme kaydedemiyor, öyle mal gibi okula gidip geliyorlar. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki ABİDE raporuna göre durumlar böyle gitmeye devam ederse %90 olasılıkla öğrenciler bir baltaya sap olamayacaklar” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.