Merkez Bankası Başkanı’ndan Piyasaları Rahatlatan Açıklama: “Faizleri Ne Yapayım Abime?”

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alınmış, Çetinkaya’dan boşalan göreve ise Başkan Yardımcısı Murat Uysal atanmıştı. Piyasaların yeni başkanı nasıl karşılayacağı merak edilirken bugün görevi devralan Murat Uysal piyasaları rahatlatan bir açıklama yaptı.

“Beş İstenirken Üç Yapalım da Ortalık Karışsın, Bizim de Reklamımız Olsun Diye Bir Düşüncemiz Yok”

Yeni Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal yaptığı açıklamada “Halkımız bizden uyumlu bir çalışma bekliyor. Yani açıkçası halk bunu beklemese de bunu bekleyen birisi var. Biz bunun farkındayız. İnsanlar artık kavgadan, çatışmadan bıkıp usandılar. Ülke yönetiminde birlik istiyorlar. Yani her şeye itiraz ederek elimize bir şey geçecek mi, önce buna bakmamız lazım. Ben hiçbir şeyin geçmeyeceğini biliyorum. Efendim, faiz şu olmasın da bu olsun. Yahu ne fark eder. Ben bunu önceki başkan arkadaşa da söyledim. ‘Seni yollarlar, ben gelirim, çat diye de yaparım söyleneni, anca öyle uzaktan seyredersin’ dedim. Ancak kendisi maalesef beni dinlemedi. Benim göreve başladığım gün itibarı ile mesajım çok açık: ‘Faizleri ne yapayım abime?’ diyorum. Yani şunu yapayım, bunu yapayım demiyorum, spekülasyon istemiyorum. Üçse üç, beşse beş. Yani beş istenirken üç yapalım da ortalık karışsın, bizim de reklamımız olsun diye bir düşüncemiz yok. Bu çok açık bir barış, bir uzlaşma çağrısıdır. Merkez Bankası olarak kafamıza estiği gibi hareket edemeyiz, bizim de belli bir düzen içinde çalışmamız lazım.

Bakın az önce Murat Çetinkaya ile görüştüm. Kendisi çok pişman. ‘Acaba bir geri adım atabilir miyim?’ diye düşünüyor. Yahu ben akvaryumumu bile getirip kurdum odaya arkadaşlar. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Son pişmanlık fayda etmez diye güzel bir sözümüz vardır. Ben kendisine geçmiş olsun diyorum. Risk aldın kaybettin. Ben risk almam. Mevzubahis terfi ise gerisi teferruattır.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.