Polis, Karakolun Önünde Kıstırdığı Magandayı Kıskıvrak Yakaladı

Pendik D-100 karayolunda emniyet şeridinden giderken kendilerine yol vermedikleri gerekçesiyle hamile kadın ve eşine saldıran trafik magandası Hüseyin ve Hasan Sel, bugün polis tarafından düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandılar.

“Sağ El Operasyonu İçin Düğmeye Bastık”

Düzenledikleri operasyonla ilgili bilgi veren kahraman polis “Yaşanan acı olaydan sonra tüm ekiplerimizle irtibat halinde bir operasyon düzenlemeye karar verdik. ‘Sağ El Operasyonu’ adını verdiğimiz planı uygulamak üzere bugün sabah saatlerinde harekete geçtik. Amacımız karakolda bir tertip alıp, zanlıyı buraya çekmek ve sonra da yakalamak üzerine kuruluydu. Saat 12:00 gibi arkadaşlarımızdan ‘Balık oltaya takıldı’ şeklinde bir mesaj geldi. Ben öğlen saati olduğu için gelen SMS’i ilk önce yemekle ilgili sandım. Daha sonra uzaktan zanlıları görünce bende jeton düştü, operasyon başlamıştı. Hemen bir SMS’le yanıt vermek istedim ve ‘Olta hazır’ yazarak gönderdim. Daha sonra eşimden ‘Ne oltası?’ şeklinde bir SMS gelince ben mesajı yanlış yere yolladığı fark ettim ancak magandalar çok yaklaştığından artık telefonu bir kenara bırakmam gerekiyordu ve ben de ne gerekiyorsa onu yaptım. Telefonu iskemlenin üstüne bıraktım” dedi.

“Hamile Bir Kadına Bunları Yapan Kim Bilir Bize Neler Yapabilirdi”

Açıklamalarını sürdüren polis “Kişi hareket alanıma girince hafifçe öne doğru eğildim. Bizim yakın dövüşte çok önem verdiğimiz bir hamle vardır: ‘Sağ eli yakalamak’ deriz buna. Hocalarımız da hep bu hamleyle işe başlamayı önerirler. Ben ilk hamle olarak saldırganın sağ elini yakalayıp hızlıca silkeledim. Eğer silah veya bıçak olsa mutlaka yere düşerdi. Yeri kontrol ettim herhangi bir kesici alet veya silah yoktu. O zaman içeri girmesine izin verdim ve arkadaşlar da kendisini kıskıvrak yakaladılar. Sonuçta dikkatli olmak durumundaydık. Hamile bir kadına bunları yapan kim bilir bize neler yapabilirdi. Sonradan da biraz pişman oldum tabii. Acaba elini o kadar sert silkelemese miydim diye düşündüm. Henüz bir hüküm almamıştı, yani suçsuzdu. Belki biraz ayıp oldu kendisine ama bu türden operasyonlarda bunlar yaşanabiliyor. Şu an hastanedeyim, sağ elimde ve belimde hafif bir ağrı var ancak doktorlar önemli bir şey olmadığını söylüyorlar. Beldeki ağrı eğilmekten olurmuş, sağ eldeki ise operasyondan kalan bir şey. Bizim mesleğimizin fıtratında var bunlar” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.