2017’de TBMM Başkanı Kahraman’a Elden Teslim Edilen FETÖ Raporu Kayboldu

2017 yılında Komisyon Başkanı Reşat Petek tarafından dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman‘a elden teslim edilen FETÖ raporunun kaybolduğu öğrenildi. Kaparoz, TBMM Başkanı Kahraman’ın makam odasında, “FETÖ’nün ipliğini pazara çıkardık” sloganıyla kendisine elden teslim edilen raporun peşine düştü.

İsmail Kahraman: “Raporun Üstüne Kıymalı Yumurta Dökülünce Sekreterimi Çağırdım”

Konuyla ilgili Kaparoz’a açıklamalarda bulunan eski TBMM Başkanı Kahraman “Rapor diye bir şey verdiler ama çok kalındı, o açıdan okumaya fırsatım olmadı. ‘Zaman buldukça yavaş yavaş okurum’ diye düşünerek raporu masamın üstüne koymuştum. Bir gün Meclis lokantasından kıymalı yumurta söyledim odama. Yemek için masanın boyu alçak gelince ben de bu raporu tabağın altına koydum. Kalın olduğu için o raporu tercih ettim. Yerken bir şekilde yemek raporun üstüne döküldü. Ben elimle silmeye gayret ettim ama bu sefer her tarafına bulaştı. Sekreterimden yardım istedim ancak kendisi maalesef yumurtaları kitabın iç sayfalarına da bulaştırdı. Biz işin içinden çıkamayınca o gün öylece bıraktık masayı. Ertesi gün gelip masama oturduğumda rapordan gelen nahoş kokuyu fark ettim. Kokunun bir gün önce dökülen yumurtalardan geldiğini anlayınca raporu masamdan uzaklaştırdım. O gün temizlik olduğu için endişelenmedim. Sekreterime de tembih ettim, kitabı güzelce temizlesinler diye” dedi.

Kahraman’ın Sekreteri: “Sabah Geldiğimde Rapor ve Yumurta Kokusu Gitmiş Ancak Kıyma Kokusu Duruyordu”

Kaparoz muhabirinin ulaştığı İsmail Kahraman’ın sekreteri ise “İsmail Bey’in talimatını temizlikçi arkadaşlara ilettim ama o gün çocuğu okuldan almak için erken çıkmam gerekiyordu. Yani temizlik sırasında odada değildim. Sabah geldiğimde yumurta kokusu gitmiş ancak kıyma kokusunun hâlâ biraz geldiğini fark ettim. Kitap ise ortada yoktu. ‘Herhalde İsmail Bey almıştır’ diye düşünerek üzerinde durmadım. İsmail Bey de aynı şekilde benim almış olabileceğimi düşünmüş. Temizlikçilere ulaştığımızda onlar da bizim aldığımızı düşündüklerini belirttiler. Çünkü onlar temizleyip aynı yere koymuşlarmış. ‘Peki madem temizlediniz, bu kıyma kokusu nedir o zaman?’ diye sordum. Afallayıp kaldılar tabii, bir iki mırın kırın ettiler, sonra ‘Bize sadece yumurta kokusundan rahatsız olduğunuzu söylediniz, biz de yumurtayı temizleyip, gerisine dokunmadık’ dediler. Yani düşünebiliyor musunuz saçmalığı, bu devirde böyle temizlik mi olur Allah aşkına?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.