Kıraç’ın Orhan Pamuk Açıklamasının Ardından Nobel Komitesi Nihat Doğan’dan Görüş İstedi

Kıraç’ın Orhan Pamuk’la ilgili değerlendirmelerinin ardında Nobel Ödül Komitesi Nihat Doğan’dan da ek görüş isteyerek acil toplantıya girdi. Duayenlerden gelecek değerlendirmelere göre ödülün geri çağrılması an meselesi.

“Ödülü Vermeden Önce Sormak Üzere Kıraç’ı Aramış Ancak Kendisine Ulaşamamıştık”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nobel Edebiyat Ödülü Komitesi’nden bir yetkili “Biz ödülü vermeden önce ‘Türkiye’den Orhan Pamuk adlı yazara Nobel Edebiyat Ödülünü ödül vermeyi düşünüyoruz ama acaba bu yazar Türkçeyi kullanabiliyor mu?’ diye sormak üzere Kıraç’ı aradık ancak ne yazık ki kendisine ulaşamadık. Dizilerin film müzikleri nedeniyle yoğun bir çalışma içindeymiş kendisi o dönemde. Telefonu hizmetçi açtı, biz de notumuzu ilettik. Temizlikçi ‘Orhan Pamuk’u bilmem ama Kıraç Abi’nin ne dediğini ben anlamıyorum. Onu kimse anlamıyor’ dedi. Biz de ne yapalım net bir yanıt alamayınca mecburen ödülü Orhan Pamuk’a verdik ama doğruyu söylemek gerekirse içimizde de bir şüphe kaldı.” dedi.

“Nihat Doğan’ın Görüşü de Aynı Doğrultuda Olursa Orhan Pamuk’tan Ödülü Geri İsteyebiliriz”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Ancak sonuçta bizler de birer insanız, hata yapabiliriz. Bugün sabahtan Kıraç’ın açıklamalarını okuyunca gerçekten üzüldük. Bakın tam on üç yıl olmuş biz ödülü vereli. Kıraç’ın açıklamasından sonra Edebiyat Ödülü Komitesi acil olarak toplantıya girdi. Gündemde tek madde var: Orhan Pamuk’a verilen ödülün iptal edilerek, kendisinden alınması. Ancak bu kez hata yapmak istemiyoruz. Bu nedenle Nihat Doğan’dan da görüş istedik. Eğer onun görüşü de aynı doğrultuda olursa çok açık söylüyorum bu ödülü geri alır Kıraç’ın uygun göreceği bir yazara teslim ederiz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.