Süleyman Şah Türbesi Ziyaretçilerin Ayağına Gidecek

AKP’li bir yetkili Türkiye’nin Suriye politikasının meyvelerini vermeye başladığını vurgulayarak çok yakın bir tarihte Süleyman Şah Türbesi’nin tümüyle mobil türbe durumuna getirilerek ziyaretçilerin ayağına gideceğini müjdeledi.

“Mobil Türbe Uygulamasıyla Hizmeti Vatandaşların Ayağına Getiriyoruz”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkili “Arkadaşlar bildiğiniz gibi dış politikamızda Süleyman Şah Türbesi ile başlayan bir hareketlilik söz konusuydu. Türbemiz son birkaç yıldır sürekli yer değiştiriyor. Öyle ki şu an ‘Türbe nerededir?’ diye sorsanız buna kimse net bir yanıt veremez. Türbemiz bu anlamda belki de dünyanın tek mobil türbesi durumunda ancak gene de bizim arzuladığımız ölçüde bir hareket kabiliyetine de sahip değil. Birkaç ay içinde yapılacak çalışmalarla türbeyi %100 mobil hale getireceğiz. Tabanına 6 adet tekerlek bağlayarak türbemizin 7/24 esasıyla ülkemizi gezmesini sağlayacağız” dedi.

“Artık Vatandaş Türbeye Değil, Türbe Vatandaşa Gidecek”

Mobil türbenin 2019 sonunda faaliyete gireceğini belirten yetkili “Türbeyi ziyaret etmek isteyen vatandaşlar CİMER üzerinden taleplerini iletecekler. Yetkililer vatandaşlardan gelen ziyaret taleplerini değerlendirerek ikametgâh adreslerine göre bir güzergâh planlaması yapacak. Daha sonra türbemiz bu plana göre ziyaretçilerin ayağına gidecek. Yani hizmeti vatandaşımızın ayağına getirmiş olacağız. Sanıyorum bizim bu hamlemizden sonra dünyada da bu yönde bir değişim olacaktır. Biz bu değişimi şöyle özetleyebiliriz: Artık vatandaş türbeye değil, türbe vatandaşa gidecek” dedi.

“2020 Sonunda Yüzme Kabiliyeti de Kazanacak Süleyman Şah Türbesi, Dünyanın Farklı Limanlarına Yelken Açacak”

Açıklamaların sürdüren yetkili “Ne yazık ki bu müjdeyi tüm vatandaşlarımıza veremiyorum. Örneğin adalarda yaşayan vatandaşlarımız şu an için türbeyi ziyaret edemeyecekler ancak türbemiz 2020 sonunda yüzme kabiliyeti de kazanacak. Eğer her şey planlandığı gibi giderse 2021’e kalmadan türbemiz havada, karada, suda giden ilk türbe olarak tarihe geçecek. Bu gelişmeyi dünyaya duyurmak için de türbemiz önce kapsamlı bir Marmara – Ege turnesine çıkacak, sonra da dünyanın farklı limanlarına yelken açacak. Türbeyi tutmak mümkün olmayacak” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.