Depreme Hızlı Müdahale: Daha Sallantı Bitmeden “Her Şeyi Devletten Beklemeyin” Açıklaması Geldi

Her Şeyi Devletten Beklemeyin

Hükümete yakın kaynaklar devletin bir önceki büyük depreme göre 3 kat, ondan önceki depremlere göreyse çok çok daha hızlı şekilde depreme müdahale ettiğini belirtti.

“İnanıyorum ki Çok Yakın Bir Zamanda, Daha Deprem Olmadan ‘Her Şeyi Devletten Beklemeyin’ Açıklaması Yapabilecek Duruma Geleceğiz”

Deprem sonrasındaki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bakın 1999 depreminde ‘Her şeyi devletten beklemeyin’ açıklaması neredeyse depremden on gün sonra gelmişti. Bu depremde ise depremin olduğu gün, daha enkaz altında insanlar varken hem de bir bakanımızın ağzından bu açıklamayı duyabildik. Elbette biz bunu da yeterli görmüyoruz. Ben inanıyorum ki ileride depremi önceden tahmin edebilecek düzeye geleceğiz. O zaman belki de depremden bir gün önce ‘Her şeyi devletten beklemeyin’ açıklaması yapabileceğiz. Hatırlayın, Soma’da Allah’ın takdiriyle bir göçük meydana gelmiş ancak ölenlerin şehit ilan edilmesi günler, haftalar almıştı. Bu depremdeyse 24 saat içinde Diyanet çalışmalarını tamamladı ve hemen ikinci gün depremde ölenleri şehit statüsüne yükseltti. Yani herkesin elde etmek isteyeceği bir makam, şehitlik makamı. Suriye’de savaşan, Soma’da göçük altında kalan veya depremde ölenlere bakın hepsi gariban ailelerin çocukları. Bakın açık söylüyorum, bizde belki arsa, ihale türü parasal işlerde ufak tefek kayırmalar olabilir ama en büyük makam olan şehitlik makamında kayırma veya torpil olmaz. Bu makamda hükümetten birisini geçin yakınına bile rastlayamazsınız” dedi.

“Eskiden Kızılay Para Toplamadan Önce Hasar Tespit Çalışması Yapılırdı”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Eskiden Kızılay’ın para toplaması için hasar tespit çalışması yapılırdı, ihtiyaçlar, eksikler belirlenirdi. Hesap kitap sonunda yetişmeyen bir şey varsa bu halktan istenirdi. Tabii tüm bu işlemler günler, haftalar alırdı. Zaman kaybını düşünebiliyor musunuz? Bu depremdeyse Kızılay’ımız daha insanlar göçük altındayken 10 TL’lik SMS’lerle para toplama gayreti içine girdi. Şu hıza bakın. Lütfen halkımız bunları görsün. Efendim deprem vergileri ne olmuş? Yahu deprem paralarıyla yapılan duble yollarımız olmasa belki bugün cenaze araçlarımız saatlerce yollarda bekleyecekti. Şimdi büyük bir hızla görev yerlerine intikal ediyorlar. Ancak bazı kişiler bir kulp takıp hükümetimizi eleştirmek derdindeler. Allah onlara akıl fikir versin” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.