Avrasya Tüneli’nden Geçecek Araçların Gramajı Düşürüldü

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş., 3 Şubat 2020 saat 00:00’dan itibaren geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri aynı kalmak kaydıyla tünelden geçecek araçların gramajlarının düşürüldüğünü açıkladı. Daha önce %56 zam ile gündeme gelen Avrasya Tüneli’ndeki yeni uygulama ile 500 kilogramdan ağır otomobiller minibüs ücreti ödeyerek tünelden geçebilecekler.

“Kıç Kadar Arabasına Sekiz Kişi Doldurup Karşıya Geçenler Var”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bildiğiniz gibi Avrasya Tünelimizde geçerli olan bir tarifemiz vardı. Biz burada iyi niyet içerisinde bir fiyat belirledik ancak maalesef sürücülerimiz bu iyi niyeti suistimal edecek şekilde davrandılar. Bakın abartmıyorum, geçen hafta güvenlik nedeniyle durdurduğumuz bir otomobilin içinden on dört kişi çıktı. Yahu o kadar adam minibüse bile sığmaz. Yani bir iyi niyet gösterildi diye bunu böyle mi kullanmak lazım? Tünel girişinde kıç kadar arabasına sekiz kişi doldurup karşıya geçenler var. Adam başı beş lira alsa kırk lira eder. Kâra bakar mısınız? Açık söylüyorum bu zammı şikâyet edenlerin çoğu bizden fazla kazanıyor. Bu uygulamayla birlikte en azından bir adalet sağlanmış olacak” dedi.

“Yarından İtibaren Arabasını Minibüs Gibi Kullananlar 36,40.-TL Yerine 54,70.-TL Ödeyecekler”

Sonra da diyorlar ki Avrupa’da şöyle, Amerika’da böyle. Biz de biliyoruz oralarda nasıl olduğunu, kimse kusura bakmasın ama orada yaşayanlar da bu tünelleri insan gibi kullanıyor. Bir kamyon insanı toplayıp arabaya sığışmıyorlar. Siz Avrupa’da koca koca araçları otomobil sınıfına sokup içinde elli tane göçmenle köprülerden, tünellerden geçmeyi deneyin bakalım ne yapıyorlar? Ayrıca kimseyi tutan yok, eğer orada çok ucuzsa, gidip oradaki tünellerden geçsinler, bizim işimize karışmasınlar. Yarından itibaren içi pazar yeri gibi kalabalık, öyle dana gibi otomobillerle tünele gelip ucuza geçmek mümkün olmayacak. Arabasını minibüs gibi kullananlar 36,40.-TL yerine 54,70.-TL ödeyecekler. Öyle ufak tefek, pazar arabası gibi hafif araçlar ise tünelimizi 36,40.-TL’den kullanmaya devam edebilecekler” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

6 Comments

  1. Mileti salak yerine koydunuz lan 500 kiloda otomobilmi var en hafif olanı murat 124 o bile 900 kilo size iyi saçmalamalar

  2. Üslup hiç güzel değil. Bu yetkili kişi denilen şahıs önce konuşmayı öğrensin ondan sonra halka bilgilendirme yapsın.

  3. Milyarlarca dolarlik sirketin yetkilisi denen basit sahsin uslubuna bakarmisiniz? Artik ulkede ne terbiye,ahlak,saygi ve profesyonellik kaldi, tam bir 3. dunya cadir ulkesine dondu.

  4. Adam kars ta yaşıyo tünel için yorum yazıyo bana ne tünelden vapur u var feeiboru var boģazda köprüleri var maemarayı var cebime dokuniyosa geçmem olur biter alternatif olmasa neyse

  5. Valla ciddiye almışlar
    Veya sizi ciddiye almış gibi görünüyorlar
    🙂 🙂 🙂

  6. Ahahahahaha! Alemsiniz yeminle… Parodi hesabı ciddiye alan bu hükümete oy vermeye devam eder ????

Yorumlar kapatıldı.