SGK’nın Yeni Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Emeklilerin %15’i İtlaf Edilecek

Tasarruf Tedbirleri

Kulislerde dolaşan haberlere göre hükümet, SGK’nın zararını azaltmak üzere emeklilerden %15 kesintiye gidilmesine karar verdi. Kesinti sonrasında sadece SGK’nın bütçesinde değil, trafik, ATM kuyrukları ve otobüslerde de bir rahatlama sağlanması bekleniyor.

“Bir Maaş Kesintisi Gibi Değil, Bizzat Emekliyi Kesintiye Uğratacağız”

Konuyla ilgili Kaparoz’a açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bu seferki kesinti biraz farklı olacak. Yani bir maaş kesintisi gibi değil de bizzat emekliyi kesintiye uğratacağız. Çünkü bu adamların maaşını kessen de bunlar yük olmaya devam ediyor. Önce hastaneye gidiyor, yetmiyor eczaneye gidiyor, oradan çıkıp kahvehaneye gidiyor. Yahu sen emeklisin, evinde oturacaksın. Niye sürekli hastanedesin, niye sürekli devlete bir zarar verme peşindesin? Yani böyle bir canlı formu olabilir mi? Hastane mikrobu diye bir şey var bu mikroplar bile arada bir hastane dışına çıkıyor ama bizim emeklilerimiz bir saniye için bile hastaneyi terk etmiyorlar. Bu kurum zarar etmesin de ne yapsın? Bakın maaşlarından on lira kessen bunlar kestiğin on lirayı senden fazlasıyla çıkartır. Onun için biz daha radikal bir çözüm öneriyoruz. Biz emeklilerimizin bir bölümünün yasalara uygun olarak itlaf edilmelerinden yanayız. Kimse de insan hakları falan demesin, insan dediğin biraz evinde oturur, böyle hastane hastane gezmez” dedi.

“Emekliler Hastalanıp Evde Yatmadıkça Her Gün Hastaneye Gidiyorlar”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Bakın benim bir komşum var: Asım Amca. Asım Amca her gün saat 7:30’da evinden çıkar, otobüsle hastaneye gider. Doktor ya da hemşire falan değil kendisi. Hasta olarak gidiyor hastaneye. 2019 yılı için bir araştırma yaptık. 362 gün hastanede kaydı çıktı. ‘Asım Amca, hayırdır o üç gün niye gidemedin?’ dedim. ‘Hastalandım’ dedi. Herif hastalanınca evde yatıyor, azıcık düzelince soluğu hastanede alıyor. Düzenli olarak kullandığı ilaç sayısı 16. Yasa çıkarsa Asım Amca’nın bu gidişatına bir dur diyeceğiz. Ama o bizi duyamayacak.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.