Yangından Etkilenen Orman Alanlarının Futbol Sahası Olarak İfade Edilmesi Yasaklandı

TBMM’de bugün kabul edilen yasayla, son dönemde medyada giderek yaygınlaşan “Şu kadar futbol sahası büyüklüğünde orman alanı yangında zarar gördü” tipi ifadelerin kullanımı yasaklandı. Futbol federasyonunun hazırladığı kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmesi üzerine şaşkına dönen gazete ve televizyonlar ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiler. Gece geç saatlere kadar toplantı üstüne toplantı yapan basın kuruluşları krizden çıkış için henüz bir formül bulmuş değil.

“Metrekare, Dönüm, Kilometrekare Demek Dururken Niye Futbol Sahasını Karıştırıyorsunuz İşin İçine?”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Yakılan veya ağaç kesimi yapılan alana futbol sahası yapılacak mı? Yok. O zaman ne halt etmeye şu kadar futbol sahası büyüklüğünde deniliyor? 5 yıldızlı otel yapmak için ormanda kesim yapılıyor. Habere bakıyoruz: 250 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda ağaç kesimi yapıldı. Yahu metrekare de, dönüm de, yetmiyorsa kilometrekare de, niye futbolu karıştırıyorsun işin içine?

Geçen gün futbolcularımız dayak yedi. Vatandaşlar, ‘Sizin açacağınız sahayı s.keriz’ diyerek sinkaflı küfürler eşliğinde sporcuları dövüyorlar. Oysa arkadaşlarımızın konuyla hiç ilgisi yok. Filanca işletmeye yer açmak için Fethiye’de ağaç kesiliyor. Haberde futbol sahası geçince vatandaşlarımız yanlış anlayarak futbolcularımızı dövüyorlar. Artık canımıza tak dedi, lütfen bu rezillikten bir an önce vazgeçilsin.” dedi.

Basın Kuruluşları Yasayı Anayasa Mahkemesine Götürecek

Basın kuruluşları adına açıklamalarda bulunan bir yetkili ise “Bu bizim için hayati öneme sahip bir konu. Her şeyden önce haberimiz eksik kalır. Orman yandı? Peki ne büyüklükte bir alan yandı? İşte bu noktada vatandaşın haber alma hakkı yok ediliyor. Golf sahası desek kimse anlamaz, basket desek rakam büyür. Kusura bakılmasın bu işten böyle kolayca vazgeçecek değiliz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.