Türkiye’nin Başarısının Sırrı: “Kimseye Test Yapmıyoruz”

Bütün komşularında coronavirüs vakaları olmasına karşın, henüz tek bir vakası bile olmayan Türkiye virüse karşı aldığı önlemleri açıkladı. Dünyadan çok sayıda sağlık yetkilisinin dinlediği konuşmada Türkiye’nin başarısının ipuçlarını veren yetkili “Test yaparsan ya pozitif ya negatif çıkar, ama hiç yapmazsan pozitif de çıkmaz.” dedi.

“Kaderinde Virüsten Ölmek Olan Kişiye Test Yaparsak Allah’ın İşine Karışmış Oluruz”

Türkiye’nin başarısının dünyada pek çok ülkeye örnek gösterildiğini vurgulayan yetkili “Arkadaşlar bakın bu virüs çıktığı günden beri birçok ülkeye yayıldı. Biz Çin’den başlayarak tüm bu ülkeleri izledik. Salgından etkilenen ülkelerde hep aynı şeyi gözlemledik. Hasta bir kişi fark ediliyor, bu kişiye test yapılıyor, test pozitif çıkarsa herkes test yaptırmaya başlıyor, bir anda bu sayı artarak ülkede panik yaratıyor. Biz termal kamera denen bir zımbırtıyla hastaların fotoğrafını çekiyor, isteyenlere bu fotoğrafı bastırarak veya dijital ortamda gönderiyoruz. Yani bu ne halta yarar diyorsanız inanın ben de bilmiyorum. Benim bildiğim şu ki biz test yapmıyoruz. Zaten test yapacağın adam halsiz, zor yürüyor, yani bir mikropla cebelleştiği belli. Ben bu adama test yapsam illaki bir mikrop çıkacak. Ondan sonra herkes panik olacak, maskeydi, bilmem neydi başlayacak. Garibanlarda maske alacak para da yok, ‘Kafama poşet geçirip cemaatle Cuma namazı kılabilir miyim?’ diye Diyanet’e soracak. Diyanet dediğimiz de belli yani, kim bilir ne yanıt verecek. Biz de işimizi gücümüzü bırakıp bunlarla uğraşacağız. Biz coronavirüs olayına şöyle bakıyoruz. Zaten o kişinin daha doğmadan alnına yazılmış bir kaderi var. Biz, kaderinde virüsten ölmek olan kişiye test yaparsak Allah’ın işine karışmış oluruz. Bunu yapmamamız lazım.” dedi.

“Bilinenin Aksine Bu Virüs Aslında Medya Yoluyla Yayılıyor”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Bilinenin aksine bu virüs aslında medya yoluyla yayılıyor. Bakın bir haber çıksın, on dakikada sosyal medya üzerinden bütün vatandaşlarımıza ulaşıyor. Bütün dünyada bunun örneklerini gördük. Test yapmadığımız zaman haber de olmuyor, virüs de ortaya çıkma imkânı bulamamış oluyor. Sosyal medya yoluyla yayılamıyor. Virüsü bir nevi olduğu yere hapsediyor, karantinaya alıyoruz. Şu an izlediğimiz bu yöntemle dünyada coronavirüs olmayan nadir ülkelerden biriyiz. Bir bizde yok bu virüs, bir de Afrika ülkelerinde. Araştırıldığında virüsün görülmediği diğer ülkelerde de test imkânının sınırlı olduğu görülecektir. Ama sakalımız yok, maalesef kimseye anlatamıyoruz bunu.” dedi.

Kaynak: https://www.reddit.com/r/China_Flu/comments/fcv0tz/how_turkey_managed_not_to_have_covid19_cases/

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

22 Comments

  1. Halkı için bu denli duyarsız başka ülke var mı? Ülkeler korona virüs kontrol ve denetimi için seferber olmuş, bizde tek resmi bilgi, KORONA VİRÜS YOK.
    Keşke doğru olduğuna inanabilsek.

  2. Hükümete karşı yazı yazacağın yer meclis olsun kardeşim burda böyle işler yürümez

  3. Bu ne biçim bir açıklama kaderinde varmis test ermezlermiş özellikle böyle haber yapılmış sanirim dalga geçer gibi sen önlemini al takdirini Allah’a bırak böyle saçma açıklama yapılmış olamaz

  4. adam haberin altına not düşmüş kurgu diye buna rağmen inanan sığırlar varya pesss tam bir trol avı olmuş

  5. Tamamen bibtaraflardan sallanarak yazilmis yazi. Ben de okuyacaktim ilk satiri okuyunca uyduruk atmasyon sacma bir yazi olsugunu anladim okumadim. Insanlarla dalga gecmeyi birakin artik !!!

  6. Yazı harika, yorumlar daha da harika. Sevgili okuyucular, okurken gülüp geçenleri tenzih ederek söylüyorum. Başlığın hemen altında “Yalan, Dolan, İftira” yazıyor. Bir de en sonunda sitedeki herşey kurgudur diyor, “kurgu” demek “biz uydurduk” demek yani “mesneti mabadımızdır” demek. Ciddiye almanız gereken şeylere gülüp, gülmeniz gereken şeyleri ciddiye alıyorsunuz ama sanırım ben boşuna yazıyorum.

  7. Asparagas habere inanıp yorum yapanlar bu haberleri doğruymuş gibi de yayıyorlardır.Kaynak diye verilen linkin alt kaynaklarında yerli malı virüs test kitleri anlatılıyor

  8. Yazının altında zaten kurgu olduğu yazıyor kim inanır böyle bir şeye akıl tutulması yaşamak lazım inanmak için !!!!

  9. Siteniz güzel ama millete gercek olmadığını nasıl anlatacaksınız,anlamıyorlar:) ülkeye girse de merak etmeyin size bişey olmaz:) yorumlara daha çok gülüyoruz… Haberin Önüne geçiyor:) yalan dolan iftira haber yazmasanız kim bilir ne olur:)

  10. Alt tarafta UYARI bölümünde bu bir kurgudur diye yazıyor zaten

Yorumlar kapatıldı.