Evde Sıkılan Zülfü Livaneli, Koronavirüsün Ardından Kanser İlacını da Buldu

Karantinanın beşinci gününde koronavirüs ilacını bulan Zülfü Livaneli, birinci hafta sonunda kanser ilacını da bularak aşılması güç bir rekora imza attı.

“Bu İşler Biraz Böyledir, Ucunu Yakaladınız mı Arkası Çorap Söküğü Gibi Gelir”

Konuyla ilgili olarak Kaparoz muhabirine açıklamalarda bulunan Zülfü Livaneli “Halk beni besteci, yazar, sinemacı olarak tanıyor ama maalesef benim doktor yanım bilinmiyor. Bakın karantina günleri başlayınca ben biraz da sıkıntıdan mutfakta araştırma yapmaya başladım. Muhtemelen biliyorsunuz, dün takipçilerime de duyurduğum gibi koronavirüsün ilacını buldum. Konunun üstüne biraz daha eğilince arkadan kanser ilacı da geldi. Bu işler biraz böyledir, ucunu yakaladınız mı arkası çorap söküğü gibi gelir. Hatta evdekiler ‘Yahu biz daha Netflix dizisini bitiremeden sen hastalıkları bitirdin’ diye takıldılar. Tabii iki konu birbirinden tümüyle farklı, yani korona ile kanserin bir bağlantısı yok. Zaten koronanın ilacını mutfakta, kanser ilacını helada buldum.” dedi.

“Aslında Bu Kadar İcat Yapacağıma Gidip de Parkta İki Nefes Alsam Bana Daha İyi Gelecek”

Açıklamalarını sürdüren Livaneli “Şu an kara delikler üzerine çalışıyorum, eğer her şey planladığım gibi giderse çarşamba, perşembe gibi bu işi bitiririm. Sonra da ufak bir mola vermek istiyorum kendime, çünkü gerçekten çok yoruldum. Yani işin aslı bu karantinadan da çok sıkıldım, bu kadar icat yapacağıma gidip parkta iki nefes alsam bana daha iyi gelecek ancak maalesef buna izin yok. Eğer bu işler uzarsa biyolojiden kimyaya, fizikten matematiğe yelken açacağım. Bunu mecazi olarak söylemiyorum, gerçekten de bilim dalları arasında küçük bir yelkenli ile seyahat etme projem var. Bunu banyoda bir maket üzerinde denedim ve başarılı oldum. Hedefim dünya denizlerinde de bunu gerçekleştirmek.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.