Sağlık Bakanlığı’ndan Medyatik Doktor Açıklaması: Vaka Sayısı İki, İki Doktor da Karantina Altında

Vaka Sayısı

Sağlık Bakanlığı korona virüs konusunda medyatik açıklamalarda bulunarak ortalığı bulandıran doktor sayısının şu an için iki olduğunu ve iki doktorun da bugün itibarı ile karantinaya alınarak kameralı ortamlardan izole edildiklerini açıkladı.

“İlk Vaka Biraz İlerlemiş Durumda Ancak İkinci Vakamız Daha Hastalığın İlk Aşamasında”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkili “Paniğe kapılacak bir durum yok. Şu an belirleyebildiğimiz iki vakamız var. İlk vaka biraz ilerlemiş durumda ancak ikinci vakamız daha hastalığın ilk aşamasında. Kendilerini bulundukları stüdyoda karantina altına aldık. Bu iki vaka için şunu söyleyebiliriz ki başka bir doktora bulaşma durumları yok, kendilerine sadece resmî gazete, çay, su ve yemek veriyoruz. Dün yanlarına giden görevli arkadaş bugün aile çevresine çaydaki falanca madde şuna yol açar demeye başlamış. Bunu öğrenince kendisini de karantinaya aldık. Maalesef arkadaşa da virüs bulaşmış gibi görünüyor.” dedi.

“Günde Dört, Beş Kere Sabunlu Suyla Kulaklarınızı Yıkayın”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Ben buradan halkımıza da seslenmek istiyorum. Biz tespit edebildiklerimizi hemen açıklıyoruz ancak şu an etrafta başka vakalar da olabilir. Lütfen dikkatli olalım. Eğer bir şekilde popülizm virüsüyle enfekte olmuş bir hekimi dinlemek durumunda kalırsanız mutlaka kulağınıza maske takın. Ses geçirmez maskeleri evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Eğer maskeniz yoksa, konuşmanın ardından sabunlu suyla kulaklarınızı yıkayın. Ne olursa olsun günde dört, beş kere sabunlu suyla kulakların yıkanmasını öneriyoruz. Dinlediklerini unutturacak farklı işlerle meşgul olsunlar.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.