Uzmanlardan Sevindiren Haber: “Metrobüslerde Virüsün Yaşayabileceği Kadar Oksijen Yok”

Komşularında görülen coronavirus salgını ve yoğun nüfusuna karşın herhangi bir vakası olmayan Türkiye, tüm dünyadan uzmanların da dikkatini çekti. Uzman ekipler ilk gün metrobüs hattı, Dudullu dolmuşu ve 500T gibi kalabalık ulaşım araçlarını inceledi.

Metrobüsler: İnceleme yapmak üzere dün sabah saatlerinde metrobüse binen ilk ekiple, ne yazık ki arkadaşlar metrobüse bindikten kısa bir süre sonra irtibatımız kayboldu. Daha sonra ulaştığımız bir kişi ise ekipteki diğer iki kişiden haberi olmadığını söyledi. Adını soyadını söylerken bile zorlanmış, bir şok yaşadığını tahmin ediyoruz. Sonradan yönlendirilen ikinci ekibimizin raporuysa olumlu geldi. Metrobüslerde virüs de dahil olmak üzere herhangi bir canlının yaşayabileceği oranda oksijen olmadığı belirtiliyor. Raporda virüsü yüksek ısıda yakmaktansa metrobüse koymanın daha iyi bir imha yöntemi olabileceği belirtiliyor.

Dudullu Dolmuşu: Dudullu dolmuşunda seyahat eden ekibimiz, bu dolmuşta coronavirüse gelinceye kadar trafik kazası, kavga, yaralanma gibi çok daha ölümcül tehlikeler olduğunu ve bu birincil risklerin gerçekleşmesi durumunda muhtemelen virüslerin de öleceğini belirtti. Corona, dolmuşlarda ölümcül risk olarak on dördüncü sırada bulunuyor.

500T: 500T ile yolculuk yapan ekibimiz şu an hastanede ancak korkulacak bir şey yok yani corona ile ilgili bir durum yok. Açık söylemek gerekirse arkadaşlarımıza arkadan yaslamışlar. Arkadaşlarımız da buna mukavemet gösterince bir tartışma çıkmış. Tartışma derken düşünsel bir şey gibi düşünülmesin, bizim arkadaşları hastanelik edene kadar dövmüşler. Arkadaşlarımızın hastanede hazırladığı rapora göre 500T, coronavirüsün yaşamak isteyebileceği bir ulaşım aracı değil.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.