1 Milyon Yazılımcının Ardından 2 Milyon Astronot Projesi Gündemde

Dün Berat Albayrak tarafından açıklanan 1 Milyon Yazılımcı projesinin ardından AKP hükümeti bugün de 2 Milyon Astronot projesinin tanıtımını yaptı. Proje özellikle kırsal bölgelerde tarım olanakları azalan dar gelirli vatandaşlara yeni bir meslek kazandırmayı amaçlıyor.

“Tanzim Satış Notalarına Giderek Şahsen Başvuruda Bulunan Tüm Kursiyerlere Astronot Kıyafetleri Verilecek”

Açıklamalarda bulunan bir yetkili “2 Milyon Astronot projemiz için başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek. Ancak isteyen vatandaşlarımız Tanzim Satış Notalarına giderek şahsen de başvuruda bulunabilecek. İmzasını atan herkese hemen astronot kıyafeti verilecek. Kıyafetlerini alan kursiyerler daha sonra iki ay boyunca cep telefonu uygulaması üzerinden yoğun eğitim görecekler. Eğitim sonunda çoktan seçmeli bir sınav olacak, burada da başarı gösteren arkadaşlarımıza ‘Uzman Astronot Sertifikası’ tanzim edilerek adreslerine gönderilecek. Bu sertifikaya sahip olan arkadaşlar Uzay Mekiği, Füze ve Uzay Kapsülü kullanabilecekler. Bu araçlarda altı aylık bir deneyim veya bin saatlik uzay uçuşunu bitiren herkes Uzay Gemisi ehliyeti almaya hak kazanacak. Ehliyet almaya hak kazanan ilk beş bin kişinin uzay gemisi de devlet tarafından bedelsiz olarak karşılanacak. Amortisman süresi dolduğunda, eğer kişi doğu illerimizden birinde de sekiz aylık bir zorunlu hizmetini tamamlamışsa uzay gemisini zimmetine geçirebilecek.” dedi.

“Tarımda Mevsimsel Etkilerden Ötürü Kazanç Dalgalı Oluyor, Astronotluktaysa Daha Düzenli Bir Gelir Söz Konusu”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Dün bir milyon yazılımcı demiştik, bugün iki milyon astronot diyoruz. Bu iki milyonun büyük bölümü de tarım alanlarının azalmasından dolayı geçim sıkıntısı yaşayan tarım sektörü çalışanları. Onlara yeni bir meslek kazandırmayı amaçlıyoruz. Tarım sektörü bildiğiniz gibi riskli. Mevsimsel değişimler kazançları etkiliyor, bir don oluyor bütün emekler çöpe gidiyor. Astronotlukta ise daha düzenli bir gelir söz konusu. Elbette her mesleğin kendine göre zorlukları var. Birinde kara lahanayla diğerinde kara delikle uğraşacaksınız yani hiçbir meslek kolay değil ancak gelecek uzayda. Bunu biliyoruz. Önlemlerimizi buna göre aldık. Uzay çağı geldiğinde, Türkiye’de uzay gemisi kullanamayacak kimsenin olmamasını arzu ediyoruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. At yalanı, öpeyim inananı. Yalancılıķta zirve bu olsa gerek fakat eldeki malzemeye bakıp bu vaadlerde bulunmakta bir zeka ürünü. Şapka çıkarıyorum.

Yorumlar kapatıldı.