Ekmek Almaya Çıkıp 12 Top Perdelik Kumaşla Eve Dönen Osman Bey: “Paniğe Kapıldım”

Kaparoz dün akşam saatlerinde açıklanan sokağa çıkma yasağı sonrasında ekmek almak üzere evden çıkıp 12 top perdelik kumaşla eve dönen Osman Gürzü’ye ulaştı.

“Ekmek Bulamayınca Paniğe Kapıldım”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Osman Bey “Dün akşam yemeğini yedikten sonra televizyon seyretmeye başladık. Saat on gibi telefonum çaldı. Arayan kayınbiraderimdi, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini haber vererek alışveriş için saat on ikiye kadar vaktimizin olduğunu söyledi. Hanım ‘Evde ekmek ve kahve yok, koş bulduğun yerden bir şeyler al hemen dön’ dedi. Ben vakit kaybetmemek için öyle üstümde ne varsa sokağa çıktım. Mahalle bakkalımız çoktan dükkânı kapatmıştı. Fırına gittiğimdeyse ekmek bulamadım, peksimet gibi bir şey kalmıştı. Biraz daha yürürsem nasılsa bir yerden ekmek bulurum diye düşündüm. Kahve artık ikinci plandaydı. Yaklaşık iki kilometre kadar yürüdüm ancak ne yazık ki hiçbir yerde ekmek bulamadım. Saate baktım, saat on bir olmuştu. Eve dönmem kırk beş dakikayı bulacaktı. Onun için geri dönüp yoldaki fırından peksimet almaya karar verdim ancak fırına geldiğimde bana peksimetlerin de bittiğini söyledi. O an paniğe kapıldım, eve eli boş dönmek istemiyordum ancak her yer de kapalıydı.” dedi.

“Halimize Şükrediyorum, Bunu da Bulamayanlar Var”

Açıklamalarını sürdüren Osman Bey “Çaresizlik içinde beklerken fırının yanındaki dükkânın kapısının açıldığını fark ettim ve kimseye çaktırmadan kapıdan içeri girdim. Perdeci olduğunu sonradan anladım. Kendisi de dükkânda kalan erzakı eve götürmek için gelmiş. Ben gözüme ilk ilişen şeyi istedim. Perdelik kumaşmış, elinde on iki top olduğunu söyleyince tümünü alarak dükkândan çıktım. Eve kadar zor bela taşıdım, saat on ikiye beş kala eve dönmüştüm. Evdekilere ekmek bulamadığımı ve kısıtlı zamanda ancak bunu satın alabildiğimi anlattım. Eşim anlayışla karşıladı. Kendisi şu an içeride perde dikiyor, bense halimize şükrediyorum, bunu da bulamayanlar var.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.