Parayla Röportaj İddialarına Ahmet Hakan’dan Sert Yanıt: “Arsa Karşılığı da Yapıyoruz”

Hürriyet’in parayla röportaj yaptığı yönündeki açıklamaların ardından Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan iddiaları yalanladı.

“Kalemi Kâğıdı Geçtik, Komple Yazarı Satıyoruz”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Ahmet Hakan “Neymiş çalıştığımız bir ajans Hürriyet’te para karşılığı röportaj yaptırma olanaklarını anlatmış. Maalesef iddialar çok eksik. Biz para karşılığı sadece röportaj mı yapıyoruz? Hayır, haber de yapıyoruz, köşe yazısı da yazıyoruz, manşet de giriyoruz. Hafta sonları iki haber satın alana bedava köşe yazısı uygulamamız var. Bazı gazetelerde satılık kalemler olduğunu biliyoruz ama bizim bunlarla ilgimiz yok, biz kalemi kâğıdı çoktan geçtik, komple yazarı satıyoruz. Yazarımız kalemiyle kâğıdıyla ofisinize geliyor, siz dikte ettiriyorsunuz, yazarımız not alıyor ve ertesi gün köşesinde yayımlıyor. Diyelim aynı gün iki farklı müşterimiz yazarımızı satın almak istedi o zaman açık artırma yapıyoruz. Kim daha çok para verirse yazarı ona tahsis ediyoruz. Eşitlik olması durumunda kura çekiliyor ancak kura çekilişini yapan arkadaşa para verilmesi durumunda daha çok parayı vereni kazandırıyoruz.” dedi.

“Arsa Karşılığı da Yapıyoruz, Çek Senetle de”

Açıklamalarını sürdüren Hakan “Bakın gazetemiz amiral gemisi diye geçiyor. Siz bugün bir gemiyle yolculuğa çıkın bakalım kaç lira para ödüyorsunuz. Bu gemilerin çok fazla masrafı var, yakıtı var, mürettebatı var, var oğlu var. Yani sen bu gemiyi alıp da şuraya uğrayalım dediğin zaman bunun bedelini de ödemen lazım. Müşterilerden gelen ödemelere göre en uygun rotanın planlanmasına biz gazetecilik diyoruz. Gerçekten de kolay bir iş değil. Yani bazıları ‘Parayı veren düdüğü çalar’ diyerek yaptığımız işi küçümsüyor. O kadar kolay değil. Düdük de müşteriye göre esneklik göstermeli, her müşterinin ağzında farklı melodiler çıkartabilmeli. Bunlar da bizim meslek sırlarımız. Şimdi gelelim şu habere. Biz sadece para karşılığı iş yapıyormuşuz gibi bir hava yansıtılmak isteniyor ki bu kesinlikle doğru değil. Biz arsa karşılığı da haber yapıyoruz, çek senetle yaptığımız da oluyor yani bu devirde sadece nakit iş yapıyorlar demenin arkasındaki niyeti biz biliyoruz. Nakit sıkışıklığı olan kesimleri gazetemizden uzaklaştırmak isteyen, tezgâhımızın önünü kapamaya çalışan birtakım art niyetli insanlar bunlar. Ben buradan tekrar etmek istiyorum. Müşteri bu haberlere bakmasın, gelsin doğrudan bizimle pazarlık etsin. Bir orta yol buluruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.