65 Yaş Üstü Berberlere Sokakta Denk Getirdiği Vatandaşı Tıraş Etme Serbestisi Getiriliyor

Berberlerin açılmasına karşın 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının devam etmesi 65 yaş üstü berberlerin durumunu zora sokmuştu. Yaşlı berberlerin sokağa çıktığı sınırlı saatlerde müşterilerinin evde olması yaşlı berberlerin ekonomik sıkıntıya düşmesine neden olmuştu. Hükümet üzerinde baskı kurmayı başaran berberler bugün itibarı ile istedikleri şekilde düzenleme yapılmasını sağladılar.

“Biz Sadece Haftada Belli Saatlerde Dışarı Çıkabiliyoruz Onda da Zaten Diğerlerine Yasak Var”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan 66 yaşındaki berber Selami Tırpan “Bildiğiniz gibi koronadan sonra durumlar iyice karıştı. Önce çocuklar, sonra yaşlılar, en sonunda berberlere getirilen yasaklar işi iyice içinden çıkılmaz hale getirdi. Vallahi kim ne zaman sokağa çıkıyor ne zaman geri dönüyor biz bilemiyoruz. Mesela berberler açık ama yaşımızdan dolayı bize yasak devam ediyor mu emin değiliz. Bu durumlar ortaya çıkınca biz de arkadaşlarımızla aramızda sohbet etmeye başladık. Ben 66 yaşındayım. Ben ve benim gibi 65 yaş üstündeki berber arkadaşlarım örgütlenerek birlikte hareket etmeye başladık. Bakın geçen hafta sonu 65 yaş üstüne serbest olan saatlerde dükkânı açtım, siftah yok, aynı şekilde kapattım. Biz sadece haftada belli saatlerde dışarı çıkabiliyoruz onda da zaten diğerlerine yasak var. Biz de arkadaşlarla birlikte yoğun şekilde sorularımızla hükümeti sıkıştırmaya başladık.” dedi.

“Şu Ana Kadar On Altı Kurye, Dört Polis, Üç Zabıta, İki de Bekçi Yakaladık”

Açıklamalarını sürdüren Selami Bey “Sanırım artık bizimle baş edemeyecek duruma geldiler. Böyle bir karar verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Şu an yakaladığımız vatandaşı tıraş edip gönderiyoruz. Bakın saat daha iki buçuk, çok güzel ciro yaptık. Karardan sonra işlerimizin açılacağını tahmin ediyorduk ancak bu kadarını beklemiyorduk. Sabahtan beri dükkânın önüne bir ağ gerip yakaladığımız vatandaşları içeri çekiyoruz. Tıraş olmak istemeyenleri iğne yapıp öyle tıraş ediyoruz. Şu ana kadar on altı kurye, dört polis, üç zabıta, iki de bekçi yakaladık. Polisler biraz isteksizdi onları iki kişi kolundan tutarak ikna ettik. Bekçi arkadaşlar zaten çok direnmedi.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.