AKP’den Karşı Hamle: Askıda Faturaya Rakip Saksıda Fatura Geliyor

CHP’li belediyelerin getirdiği Askıda Fatura sisteminin halktan büyük beğeni toplaması üzerine AKP yetkilileri Saksıda Fatura adını verdikleri yeni bir proje geliştirdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan proje Haziran ayında uygulamaya sokulacak.

“Saksıda Fatura Tümüyle Yerli ve Milli Bir Proje”

Konuyla ilgili Kaparoz’a bilgi veren bir yetkili “Askıda fatura uygulaması bize göre modası geçmiş bir sistem. Başka ülkelerdeki örneklerinden esinlenilerek hazırlanmış, hiç orijinal bir yönü olmayan, böyle geçmişteki işkence uygulamalarını anımsatan rahatsız edici bir şey. Bizim geliştirdiğimiz Saksıda Fatura Uygulaması ise tümüyle yerli ve milli bir proje. Dünyada benzeri yok. Son derece çevreci ve aynı zamanda da kendi kendisini büyütebilen bir proje. İsterseniz teknik detaylarını da verelim. Saksıda Fatura projesi Selçuk Bey tarafından geliştirilen ve Berat Bey tarafından test edilen bir proje. Biz buna ÇDS diyoruz. Yani ürünümüz Çifte Damat Sertifikasına sahip. Bu projeyle faturalara yaşamsal bir özellik kazandırmış oluyoruz. Eskiden biliyorsunuz fatura dediğimiz şey sabit bir rakamdan ibaretti. Ancak mahkemeye düşecek, gecikme faizi binecek de az bir şey büyüyecek diye bekler dururdunuz. Bizim saksıda faturamız ise toprakla temas ettiği anda üzerindeki rakamı büyütebilen bir teknolojiye sahip.” dedi.

“Fatura, Solucan Gübresiyle Harmanlanmış Özel Humuslu Toprağa Ekildiğinde İlk 24 Saat İçinde En Az %10 Büyüyor”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Bir örnek vermek istiyorum. Diyelim ki faturanız kesildiği anda 100 lira olsun. Bu fatura, solucan gübresiyle harmanlanmış özel humuslu toprağa ekildiğinde ilk 24 saat içinde en az %10 büyüyerek 110 lira oluyor. Son ödeme tarihine kadarsa neredeyse iki katına çıkıyor. Öyle ilginç bir şey, karşısına geçin seyredin. Hani salatalık böyle bir günde boy atar ya, bizim fatura da ilk birkaç gün aynen öyle. Son derece hızlı bir şekilde büyüyor. Vatandaşımız için hem doğal anlamda bir farklılık yaratıyor hem de devletimizin geliri artmış oluyor. Şehir ortamında topraktan uzaklaşan insanımıza bir hoşluk yaratacağını düşünüyoruz. Bu faturadan şu an sadece şanslı vatandaşlarımız yararlanabilecek. Biz ilgili kurumlara listeleri hazırlayıp verdik. Şu an herekse yetecek saksımız yok. Nezaketen muhalif görüşe sahip vatandaşlarımıza bir öncelik vereceğiz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.