Elon Musk, SpaceX’ten Sonraki Projesini Açıkladı: “Drone Yapıp Kayınpedere Satacağım”

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, NASA tarafından desteklenen projesiyle iki astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yolculuğa çıkarmayı başardı. Dünyanın büyük ilgi gösterdiği uzay yolculuğu sonrasında sürpriz bir açıklama yapan Elon Musk, bu proje sonrasında uzay işlerinden tümüyle çekileceğini söyledi.

“Gagarin’lerin, Armstrong’ların Zamanında Bu İşten Ekmek Yenebiliyormuş, Artık Uzay İşinde Para Yok”

Samimi açıklamalarda bulunan Elon Musk “Bu bizim için prestijli bir projeydi. Yüz milyonlarca insan bu yolculuğu canlı olarak izledi. Bunlar gerçekten güzel şeyler ama özel sektördeyseniz bir gelir gider hesabı yapmanız gerekiyor. Sonuçta insanların alkışıyla gitmiyor bu roketler, yakıtı var, suyu var. Şu an biz bu proje yüzünden bayağı içeri girdik. Bu paraları çıkarmamız da zor görünüyor. Uzay işi bundan elli altmış yıl önce güzelmiş. Yuri Gagarin’lerin, Neil Armstrong’ların zamanında bu işten ekmek yenebiliyormuş, şimdi öyle bir para yok uzay işlerinde. Bakın daha uzaya gideli otuz dakika olmadı astronot arkadaşlardan SMS geldi. Beklenmedik masraf çıktı demişler. Yahu buradan izliyoruz biz de ne masrafı, sonuçta alet edevat her şeyi koyduk biz o araca, bir eksik çıkarsa onu da kendin düzelteceksin. Hemen telefona sarılıp para istemeyeceksin.” dedi.

“Bundan Sonra Drone Yapıp Kayınpedere Satmaya Çalışacağız”

Açıklamalarını sürdüren Musk “Arkadaşlarımız yaklaşık bir yıldır dünya üzerindeki kârlı projeleri araştırıyorlar. Şu anki kararımız drone yapıp kayınpedere satmak yönünde. Başka ilginç projeler de var ama hiçbirisi bu kadar iyi para getirmiyor. Biz de özel sektör firmasıyız sonuçta, kazancımıza bakacağız. Yani öyle böyle değil, çok güzel para var bu işte. Hem öyle büyük bir teknolojiye de gerek yok. Şu anki ekibimizin yüzde biriyle bu işi çözebiliyoruz. Müşteri desen zaten hazır. Az önce astronot arkadaşlara da yazdım. Geri dönünce başka projeler var, artık oturduğunuz yerden joystick ile para kazanacaksınız dedim. Çok sevindiler. Tabii maaşlarını onda bire düşüreceğimi söylemedim. Şu uzay işini hayırlısıyla bitirelim de ondan sonra önümüze bakacağız inşallah.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.