Bodrum’da Şezlong Bin Lira: “Fiyatını Şemsiyeyi Açtıktan Sonra Söylüyoruz”

Bodrum Türkbükü’nde hizmet veren lüks bir otelin müşterilere gönderdiği mesajda iki şezlong için günlük bin lira istemesi üzerine Kaparoz muhabiri otel yetkilisine ulaştı. Ücretlendirmenin piyasa şartlarına göre son derece normal olduğunu belirten yetkili diğer fiyatlar hakkında bilgi verdi.

“Şemsiye Açılıp Ücret Tahakkuk Ettikten Sonra Zaten Fiziki Olarak Şemsiyeyi Kapatmak Pek Mümkün Olmuyor”

Ücretler hakkındaki sorularımızı yanıtlayan yetkili “Bodrum’da Şezlongların günlük fiyatı bin lira. Burada şuna açıklama getirmek istiyorum bu fiyata sadece şezlongun plastik aksamı dahil, üzerindeki minder opsiyonel. Şezlonglar da biraz girintili çıkıntılı yani mindersiz rahat etmek pek mümkün değil. Plastik aksam + minder + yastık komple alınırsa günlük bin beş yüz liraya geliyor. Buna günlük diyoruz ama tabii lafın gelişi. 24 saat kumsalda duracak hali yok misafirlerin. Biz yedi, sekiz saat gibi düşünüyoruz bir günü. Bir aylık fiyatımız da on beş güne denk geliyor zaten. Bakın yıllık ödeme yapan bir arkadaşın süresi haziran ayının başında doldu. Kendisini dün yolcu ettik. Tabii yaz aylarında burada yakıcı bir güneş oluyor yani şezlong yeterli olmuyor mutlaka bir şemsiye yatırımı da yapmak gerekiyor. Biz bu yıl yeni bir uygulama başlatıyoruz. Şemsiyeleri açtıktan sonra fiyatlarını bildireceğiz müşterimize. O zaman ‘Şemsiyenin fiyatı buysa ben vazgeçeyim, bu şemsiyeyi kapatayım’ deme şansı ortadan kalkmış oluyor kendisinin. Bu noktada şemsiyeyi kapayıp çıkarmaya çalışmak çok riskli, ücret tahakkuk ettikten sonra zaten fiziki olarak da şemsiyeyi çıkarmak pek mümkün olmuyor.” dedi.

“Dar Gelirli Vatandaşlarımız İçin İnce Şezlonglarımız Var Ama Çok İnce”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Dar gelirli vatandaşlarımız için ince şezlonglarımız var ama çok ince. Öyle yatmak falan mümkün değil, ancak üstünde ayakta durulabiliyor. Ayak bastı parası 50 lira, indi bindi 100, kaptı kaçtı 250, oldu bitti 500 lira. Fiyatlarımız hafta içi fiyatları. Hafta sonunda bu fiyatlardan şezlong bulmak mümkün değil tabii. Ayrıca şemsiyelerimiz de biraz büyüyor hafta sonunda. Yani hafta içi belki çok zorlasanız çıkartırsınız açılmış şemsiyeyi ama hafta sonu katiyen çıkmaz. Dağıtır mekanizmayı.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.