Türkiye’ye Gelen Taliban Heyeti Demokrasiye Göz Kırptı: “Biz Demokrasiyi Yanlış Anlamışız”

Hükümet yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yapan Taliban heyeti ziyaret sonrası yaptıkları açıklamada “Demokrasiye geçmek konusundaki korkularımız azaldı.” diyerek dünya ülkelerine olumlu bir mesaj verdi.

Taliban: “Olay Türkiye’de Gördüğümüz Gibiyse Demokrasiyi Bırakın Biz Komünizme Bile Geçebiliriz”

Yaptıkları görüşmeler sonrasında açıklamalarda bulunan Taliban heyeti sözcüsü “Biz demokrasiyi tümüyle yanlış anlamışız, gözümüzde büyütmüşüz. Ali Erbaş bize Türkiye’deki demokrasi uygulamalarını anlatınca bunun farkına vardık. Arkadaşların anlattığı haliyle demokrasi dört dörtlük bir rejim gibi duruyor. Vallahi tam bize göre. Yani birtakım haklar varmış gibi görünüyor ama kâğıt üstünde. Biz kadın hakları, insan hakları, eşitlik falan denince korkuyorduk. Erbaş bunların korkulacak şeyler olmadığını anlattı. Sonra da ‘Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar’ türküsünü dinletti bize. Aslında biz zaten demokrasiye geçmişiz de haberimiz yokmuş. Bunu son derece iddialı olarak söylüyorum, eğer olay Türkiye’de gördüğümüz gibiyse demokrasiyi bırakın biz komünizme bile geçebiliriz.” dedi.

Görüşmeden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı önünde kılıç ve Mercedes marka makam arabasıyla fotoğraf çektiren Taliban heyetinin memnuniyeti gözlerinden okunuyordu.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.