RTÜK Si Notası’nın Kullanımını Yasakladı

RTÜK Si Notası'nın Kullanımını Yasakladı

RTÜK bugün yaptığı bir açıklamayla yarından geçerli olmak üzere ‘si’ notasının kullanımının durdurulduğunu belirtti.

“Aralarında Nota Adını Verdikleri ByLock Benzeri Şifreli Bir Sistemle Haberleşiyorlar”

Konuyla ilgili açıklama yapan RTÜK yetkilisi “Müzik parçalarını araştırmaya başlayınca müzisyenlerin aralarında konuştukları bir dil olduğunu belirledik. Kendi aralarında ‘nota’ diyorlar bu dile. Yedi farklı harf gibi düşünülebilir. Bu arkadaşlar herkes gibi selâmün aleyküm demiyorlar, aralarında “do mi la sol” diye konuşuyorlar. ByLock gibi şifreli bir sistem. Mesela darbe mi isteniyor, bu arkadaşlar ortaya çıkıp da darbe diye bağırmıyor Do-Re, Do-Re diye bir şarkı yapıyor, biz de belki farkında olmadan gidip bunu alkışlıyoruz. Bunlar da bize kıs kıs gülüyorlar.” dedi.

“Si Notası Eşeğin Tenasül Organını Çağrıştırıyor”

Açıklamalarını sürdüren RTÜK yetkilisi “İncelemelerimiz sırasında özellikle iki nota dikkatimizi çekti. Özellikle cinsellik temalı parçalarda ‘si’ adını verdikleri bir notayla ahlak dışı besteler yapıyorlar. Bakın tesadüf değil bizim incelemeye aldığımız bu türden tüm şarkılarda ‘si’ notası vardı. Kimse kusura bakmasın ama bu nota bize eşeğin tenasül organını çağrıştırıyor. Bu sanat değil, biz böyle bir sanat anlayışına karşıyız. Bugünden geçerli olacak biçimde ‘si’ notasını yürürlükten kaldırıyoruz. Eski şarkılardaki ‘si’ notaları ise bestecinin tercihine göre ‘la’ veya ‘do’ notası olarak değiştirilebilecek. Koruma başvurusu yapılması durumunda prodüktörlerimizin ‘si’ notasıyla elde edebileceği muhtemel kazancı da her zaman olduğu gibi Hazine’miz karşılayacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Üç tane müzisyen uğruna işadamlarımızı mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

“Sol Notasıyla Gençlerimiz Terörizme Yakınlaştırılıyor”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Şu an için bir hamle yapmadığımız ancak teyakkuzda olduğumuz ikinci bir nota da ‘sol’ notası. Bizim sol notasına itirazımız yok ama neden bunun yanında bir de ‘sağ’ notası yok. Teröristi, komünisti, LGBT’si, Boğaziçi’li ODTÜ’lü öğrencisi sol majörden parçalar dinleyebiliyor, peki neden imanlı gençlerimiz bir sağ majör parça dinleyemiyor? Mecbur muyum ben sol majör dinlemeye? Amaç ortada, genç yaşta ‘sol’ notasıyla bir kulak dolgunluğu yaratıp sonra bu gençleri kamplara alacak, en sonunda da dağlara salacaklar. Müzisyen dediğimiz arkadaşlar bu iş için varlar. Ama bizim elimiz de armut toplamıyor.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. Bi daha içinde si ve sol notası bulunan müzik dinlemicem. Müzik diye kulağımıza ne sokuyolar belli değil…

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.