Erdoğan’dan Demokrasi Vurgusu: “Mazbatayı Kararında Özgür Bırakacağız”

İstanbul’daki seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, herhangi bir baskı yapmadan mazbatayı kendi kararını verme noktasında serbest bırakacaklarını açıkladıktan sonra mazbata için “Giderse de kabulümüz, kalırsa da” dedi.

“Oy Almak Yeterli Değil, Mazbatayı İsteyen Kişi Önceden Mazbatanın da Gönlünü Yapmış Olmalı”

Rusya ziyaretinden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Elbette bizler cumhurbaşkanı, siyasi parti lideri veya YSK Başkanı olarak mazbatamıza bazı tavsiyelerde bulunabiliriz, pek tabii ki tecrübelerimize dayanarak ‘şöyle yaparsan iyi olur’ diyebiliriz ancak bunun bir sınırı var. Bu çağda bizim gidip de mazbataya ‘Sen şuraya gideceksin’ deme şansımız yok. Böyle bir baskı kurmak bizim özgülük anlayışımızla da bağdaşmaz. Atalarımız zorla güzellik olmaz demiş. Biz tavsiyemizi yapar kenara çekiliriz. Mazbata da bizim düşüncelerimizi değerlendirip kendi kararını verir. Yüksek oy alana gider, düşük oy alana gider veya hiçbirine gitmez, orasını bilemem. Bizim demokrasi anlayışımızın gereği budur. Yoksa ben şu kadar oy aldım mazbatayı zorla götürürüm gibi bir zorbalığa kesinlikle izin veremeyiz. Mazbatayı isteyen kişi, önceden mazbatanın gönlünü yapmış olmalı, oy almakla bitmiyor iş” dedi.

“Kimse Kusura Bakmasın, Ben Mazbatamı Yolda Bulmadım, El Alemin Adamına da Veremem”

Açıklamalarını sürdüren Erdoğan “Daha önce de söylediğim gibi bu işler zorlamayla olmaz. Biz ‘hayır’ desek bile, mazbatanın gönlü varsa zaten o iş olur. Ya da tam tersini düşünelim, biz onay verdik ama mazbata istemedi. Buradan iyi bir yönetim çıkması mümkün değil. Onun için kimse acele etmesin, mazbatanın kararını bekleyelim. Mazbata gidiyorum derse bize söz düşmez ancak mazbata şu an için gitmeyi düşünmez ve hareketsiz kalmayı tercih ederse biz buna da saygı duymak zorundayız. Ben hem erkek hem kız babasıyım, bunun ne anlama geldiğini bilirim. Tabii bazıları atıp tutuyor, mazbatayı şuna verelim, olmadı buna verelim gibilerinden. Bekara karı boşamak kolay. Kimse kusura bakmasın ben mazbatamı yolda bulmadım, el alemin adamına da veremem. Ama nedir, gençler aralarında anlaşmıştır, biz sorarız, mazbata da ‘olur’ der. O zaman bize düşen de gençlerin bu kararına saygı göstermektir” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.