CHP’de Çatlak: Abdullah Gül Yanlılarıyla Akşenerciler Birbirine Girdi

CHP'de Çatlak

CHP’de sular durulmak bilmiyor. Bugün yapılacak Merkez Yürütme Kurulu toplantısından önce bir araya gelen CHP milletvekilleri arasındaki tartışma, kavgaya dönüşünce üç milletvekili hafif şekilde yaralandı.

“Abdullah Gül’e Laf Söyletmem”

Tartışma, CHP’li bir milletvekilinin Abdullah Gül’ü eleştirmesi üzerine başka bir CHP’linin “Ben Abdullah Gül’e laf söyletmem arkadaş. Kendisi ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir siyaset ve bilim adamıdır. Ben de Kayseriliyim ve Kayseri’den çıkmış bir halk ozanı için de kimseye laf söyletmem. Herkes haddini bilecek, en başta da FETÖ’cülerin peşine takılanlar.” dedi. Bu sözlere çok sinirlenen ve Akşenerci olduğu öğrenilen diğer milletvekili ise “FETÖ’cü senin babandır. Biz hem akız hem de şeniz, hiçbir zaman yakamıza FETÖ’nün gülünü takmadık” dedi. Diğer milletvekilinin bu sataşmaya sol kroşe ve sağ dirsekle yanıt vermesi üzerine ortalık bir anda karıştı. Gözlük ve takma dişlerin havada uçtuğu kavgada üç vekil hafif şekilde yaralandı.

Abdullah Gülcüler İle Meral Akşenerciler Arasındaki Kavgayı Bilal Erdoğancılar Ayırdı

Öğlen saatine gelindiğinde Abdullah Gül yanlılarıyla Akşenercilerin arasına giren Bilal Erdoğan yanlıları “Şimdi bir öğle yemeği yiyelim olmazsa yemekten sonra devam edersiniz” diyerek tarafları sakinleştirdi. Adının açıklanmasını istemeyen CHP’li “Biz en başından beri bunu söylüyoruz. Partimizdeki Abdullah Gül yanlıları da Akşenerciler de maalesef kavgacı bir anlayışa sahipler. Biz bu hizipler arasında biraz daha merkezde durmayı tercih ediyoruz. Kendimizi Bilal Erdoğancı olarak tanımlıyoruz. CHP’deki yenilikçi anlayışı temsil eden bizden başka kimse yok” dedi.

Tarafsızlığını Koruyan Kılıçdaroğlu’nun ise Gönlünü Saadet Partisine Kaptırdığı Söyleniyor

Taraflar arasındaki kavgaya karışmayan ve tarafsızlığını koruyan Kılıçdaroğlu’nun gönlünün ise Saadet Partisinden yana olduğu belirtiliyor. CHP uzmanları bir hafta önce Temel Karamollaoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu’nun görüşmeden sonra Temel Bey’i ağzından düşürmediğini belirtiyorlar. Adını belirtmek istemeyen bir yetkili “Elbette CHP demokratik bir parti, içinde Abdullah Gül, Bilal Erdoğan ya da Meral Akşener sempatizanlarının olması da son derece normal. Bizler bu kadar farklı grup arasında göstermelik de olsa en azından iki üç tane solcu olmasını arzu ederdik ancak bunlar hep nasip kısmet meselesi. Bir sonraki seçimde bakarsınız üç tane solcu partiye sızmış. Hepsi zaman içinde olacak şeyler. Fanatiklik noktasına gelinmedikçe bizim solcularla bir sorunumuz yok, evinde efendi gibi oturup sokağa çıkmadığı sürece biz solcu arkadaşları da destekliyoruz. Hepsi bizim zenginliğimiz. Tabii gruplar arasında ufak tefek sürtüşmeler, kafa atmalar, pandik almalar olacak. Bunlar da işin tuzu biberi” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.