İstanbul-İzmir Otoyolunu Test Etmek İçin 130 Lirayla Yola Çıkan Gençten 48 Saattir Haber Alınamıyor

3,5 saatlik yeni İstanbul-İzmir otoyolunun ulaşım süresini test etmek için babasının arabasını alarak pazar günü Samandıra’dan yola çıkan 19 yaşındaki Bekir Bozalak’tan 48 saattir haber alınmıyor.

“Depoyu Doldurdum, Cebinde de 130 Lirayla Vardı, Meğer Bu Parayla Ancak Bursa’ya Kadar Gidilebiliyormuş”

Bekir’in görüntüsüne en son Balıkesir’de rastladıklarını belirten baba Hasan Bozalak “Oğlum şu an işsiz, yakında da askere gidecekti. Yeni yolun açılış haberini duyunca İzmir’de teyzemi görüp geleyim diye tutturdu, benden arabayı istedi. Ben de kıramadım, hız yapmamasını söyledikten sonra depoyu fulleyerek kendisine verdim. Trafik kurallarına uyarak hiç mola vermeden kaç saatte gidebildiğini anlatan bir test yazısı yazacaktı. Cebinde 100 lirası vardı, ben belki acıkır, tost falan yer diye bir 30 lira daha verdim. Toplam 130 lirayla yola çıktı benim oğlum ancak biz otoyolun ücretini bilmiyorduk. Meğer bu parayla ancak Bursa’ya gidilebiliyormuş. İzmir’e gitmek için bir bu kadar daha para lazımmış” dedi.

“Balıkesir’de Hamal Olarak Çalışmış Ancak Oradan Aldığı Paranın İzmir’e Gitmeye Yetmediğini Tahmin Ediyoruz”

Konuşmasını sürdüren acılı baba “Bakın 48 saat oldu, oğlumdan haber yok. Telefonunu aradığımızda başka birisi çıkıyor. Kendisi Bursa gişelerde tanımadığı birinden satın aldığını söylüyor telefonu. Herhalde Bekir, Bursa gişelerden çıkamayınca orada 30 liraya satmış telefonunu. Bu da ancak Balıkesir’e kadar idare etmiş. En son görüntüleri orada. Pazar günü saat beş gibi Balıkesir gişelerden çıkarak şehre doğru gitmiş. Polisler sebze meyve halindeki kamerada benzer bir görüntü yakalamışlar. Anladığımız kadarıyla otoyol parasını çıkarabilmek için hamallık yaparak geçirmiş pazartesi gününü. Ancak polisler kazandığı paranın da Manisa’ya kadar yeteceğini belirtiyorlar. Oğlumun İzmir’e çok yakın bir yerde olduğunu tahmin ediyoruz. Yetkililerden rica ediyorum. Çocuğumu teyzesinin yanına götürsünler, teyzesi otoyol parasının eksik kalan kısmını verecek. Oğlum 3,5 saat sonra İzmir’deyim diyerek yola çıktı, 48 saattir haber alamıyoruz kendisinden. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Lütfen oğlumu bulup getirsinler” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.