İnanç Vergisi Tartışmasının Ardından MÜSİAD, Darwin’in Türlerin Kökeni’ni İncelemeye Başladı

Fatih Altaylı’nın İnanç Vergisini gündeme getirmesi üzerine MÜSİAD Yönetim Kurulu Darwin’in Türlerin Kökeni adlı kitabını sipariş ederek incelemeye aldı.

“Evrim Olayı Bizim Çok İlgimizi Çekti”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Biz tüm inançlara saygımız var tabii. Ateist kardeşlerimiz de buna dahil. Biz şu an Darwin okuyoruz, yani son derece güzel yazılmış bir eser. Kuşlar, böcekler falan tam bizim tarzımız. Zaten şu an Cuma’ya da gidemiyoruz, boş vaktimiz var. Belki bu dönemi bu şekilde kitap okuyarak değerlendirebiliriz diye düşündük. Bu evrim olayı da çok enteresan bir şey, bilmiyorum daha önce inceleme fırsatı bulabildiniz mi? Yani ondan ona, şundan buna, böyle bayağı maceralı olaylar. Hayvanlardaki değişimler falan bizim çok ilgimizi çekti.” dedi.

“Bir Yandan Darwin Okuyup Diğer Yandan İnanç Vergisi Ödemeyi Etik Olarak Doğru Bulmuyoruz”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Tabii şu an Darwin okuduğumuz için bir inanç vergisi çıkarsa buna katılmamız da doğru olmaz. Bu ikiyüzlü bir davranış olur. Yani keşke kitabı sipariş etmemiş olsaydık diye düşünüyoruz. Ama okudukça da iyice ısındık bu evrim olayına. Bir yol ayrımındayız diyebilirim. Bu noktada vergi ödemeyi doğru bulmuyoruz. Allah’ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok. Bir yandan Darwin’in Türlerin Kökeni kitabını okuyup diğer yandan inanç vergisi ödemeyi de etik olarak doğru bulmuyoruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.