AKP’den Bahçeli’ye Destek: “Ne Dediğini Anlamasak da Sözlerinin Arkasındayız”

Devlet Bahçeli’nin yaptığı çarpıcı açıklamalardan sonra dün akşam saatlerinde acilen toplanan AKP Parti Meclisi, Bahçeli’nin açıklamalarının arkasında olduklarını belirtti.

AKP Grup Sözcüsü, Bahçeli’nin “Elbette ormanda ağaçların arasında Lodos eserken sinek vızıltısı duyulmaz. Ama sesi duyulmayıp küçük de olsa sineğin mide bulandırdığı aşikar bir gerçektir. Ne tuhaf ki, Sancho Panzo’nun Donkişot’la şüphe ve belirsizlik üzerine kurduğu bağlılığın kırıntısı bunlarda yoktur.” şeklindeki açıklamalarını Kaparoz’a değerlendirdi.

– Biz AKP olarak Sayın Bahçeli’nin sözlerinin arkasındayız. Dolayısıyla kimse buradan bir çatlak çıkartabilir miyiz diye umutlanmasın, önce bunu söylemek istiyorum.

– Peki Sayın Bahçeli’nin sözlerini nasıl yorumluyorsunuz?

– Bir kere olay ormanda geçiyor. Bunu ilk satırdaki hem orman hem de ağaçlar sözcüğünden anlayabiliyoruz. AKP Grubu olarak büyük harfle başlayan Lodos sözcüğü ile rüzgârdan değil de rüzgârla betimlenen bir kişiden söz edildiğini düşünüyoruz. Diğer sesleri bastırması lodosun şiddetli olduğu anlamına geliyor.

– Rüzgâr değil kişi demiştik ona.

– Öyle demiştik değil mi? Orayı bir daha mı okusak acaba? Yani biz bu açıklamanın arkasındayız dedik ama açıklamayı anladık demedik. Öyle bir iddiamız yok. Biz konum olarak açıklamanın arka tarafında yer alıyoruz. Bunu söylüyoruz. Bana göre bu açıklamanın en önemli kısmı lodos eserken sesi duyulmayan sineğin mide bulandırması. Bunun altında çok derin bir anlam var.

– Nedir acaba o anlam?

– Sondan başa doğru gelirsek bu anlam çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Önce elimizdeki parçalara bakalım. Bir, Sancho Panza’nın Don Kişot’la ilişkisi şüphe ve belirsizlik üzerine kurulu. İki, Don Kişot’un midesini bulandıran sinek küçük. 3, şiddetli lodostan sinek sesi duyulmuyor. Bu şekilde bakınca Don Kişot’un sineği duyamadığı için neden midesinin bulandığını fark edemediğini ve midesindeki bulantı nedeniyle en yakınındaki kişi olan Sancho Panza’dan şüphelendiğini anlıyoruz.

– Evet.

– Şimdi bizi asıl ilgilendiren noktaya geliyoruz, Sayın Bahçeli aslında bize bir soru yöneltiyor. Eğer lodos bu kadar sert esmeseydi Don Kişot’la Sancho Panza arasındaki belirsiz ilişki sinekle Sancho Panza arasında da olabilir miydi?

– Peki.

– Biz mide bulantısına sebep olan şeyin sinek değil, sineğin vızıltısını engelleyen lodos olduğu görüşündeyiz. Lodos burada CHP’yi simgeliyor.

– Mide bulantısının nedeni o mu?

– Sanki öyle, bu cümleler CHP’yi işaret ediyor gibi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.