Polisler İsyan Etti: “Polis Devleti Olacağız Diyerek İşe Alındık, Ola Ola Bekçi Devleti Olduk”

Polis devleti olacağız diyerek kandırılan çok sayıda polis, bekçilere tanınan ayrıcalıklardan ötürü hükümete eleştiride bulundu. Kaparoz muhabirleri, sokakta polislerin görüşüne başvurdu.

Serttürk Fedai: 3 yıllık polis memuruyum. 2017 yılında sınavla polis oldum. İşe girerken bize polis devleti olacağımız yönünde vaatlerde bulunuldu. Demokrasi kaldırılacak, polis devleti kurulacak, polisin dediği kanun olacaktı. Biz de bu vaatlere inanıp bu mesleğe girdik ancak şu an pabucumuz dama atılmış durumda. Varsa yoksa bekçi.

Suphi Curalı: Yetkililer bizi kandırdı. Hani polis devleti olacaktık. Hani ortalığı kasıp kavuracaktık. Hepsi yalanmış meğer. Polis devleti olamadık, ancak dandik bir bekçi devleti olduk. Yani faşizmi bile dejenere ettiler. Madem hakkı hukuku kaldırıyorsun, kursana polis devletini. Bekçi devleti nedir yahu, var mı tarihte böyle bir şey?

Kasım Karapetek: Geçen gün bir bekçi bana kimlik sordu. ‘Ben sivil polisim’ dedim. ‘Kimliğini göster’ dedi. ‘Sen göster dedim kimliğini’. Neyse en son sokaktan geçen bir asker arkadaş geldi, ikimiz de ona verdik kimliklerimizi. O kontrol etti. Sonra biz bekçiyle birlikte askerin kimliğine baktık. Bu arada önümüzdeki dükkânı soymuşlar. Biz kimlikle uğraşırken hırsızları fark edemedik.

Güneri Süklüm: Ben buradan bekçi kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bakın bugün biz nasıl unutulduysak yarın da siz unutulacaksınız. Kâhya diye bir kadro çıkartıp eşi dostu dolduracaklar, sonra da ellerine silah verecekler. Siz bekçi devleti olacağız diye beklerken kâhyalara kimlik göstermek zorunda kalacaksınız.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.