Ermenistan ve Azerbaycan’dan Ateşkes Kararı: Çatışma Bölgesinde Sadece Türk Klavyeciler Kaldı

Rusya’nın arabuluculuğunda görüşen tarafların ateşkeste anlaşması üzerine bölgede savaşan tek taraf olarak Türk klavyecileri kaldı. İHA ve SİHA için yazdıkları şiirlerini paylaşmaya bile fırsat bulamadan ateşkes kararı alınmasına tepki gösteren Türk klavyecileri ateşkes kararına uymayacaklarını söylediler.

“Ermenistan ve Azerbaycan Savaşmasa da Bizim Kararımız Kesin, Biz Savaşa Devam Edeceğiz”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan bir Twitter kullanıcısı “Bakın daha yeni bir SİHA şiiri yazdım, sosyal medyada paylaşamadan ateşkes kararı alındı. Şehitlerimiz, gazilerimiz diyoruz da ateşkeste şehit olur mu? Mermi gelmeden gazi olunur mu? Boşa mı yazdık biz bu şiirleri. Biz bayrak diyoruz, kırmızı diyoruz, kan diyoruz adamlar barış diyor. Şaka gibi. Kusura bakmayın ama biraz da kan akacak ki bizim şiirlere bir renk gelsin yani ben beyaz bayrak sallayan kişiye de şiir yazamam. Dün Şehitler Tepesi diye bir paylaşım hazırladım. Dün geceden beri gönderemiyorum. Bizi komik duruma düşürdüler, rezil ettiler. Bordo klayveliler olarak Ermenistan ve Azerbaycan savaşmasa da bizim kararımız kesin, biz mutlaka savaşa devam edeceğiz.” dedi.

“Ya Savaş Başlasın, Ya Kahvehaneler Okeye Açılsın”

Açıkalama yapan başka bir kullanıcı “İnsanlar ölüyormuş. Tabii ki ölecekler, savaşta ölmeyip de ne olacaklardı. Savaşın olayı zaten bu, hem ölecek, hem öldüreceksin. Bu topraklar böyle kazanılıyor. Biz de burada bunları gündem yapıp işimize bakacağız. Bakın iş yok, güç yok. Okulu bitireli üç yıl oldu, öyle evde oturuyoruz. Bu savaşla bir heyecan olmuştu hayatımızda, sabah erken kalkmaya başlamıştık. Gece yarılarına kadar bir işimiz varmış gibi bununla uğraşıyorduk. Şimdi ne halt edeceğiz evde? Dizi mi seyredelim, altın günü mü yapalım, erkek halimizle ev işi mi yapalım? Ne yapalım biz? Hazır uzakta savaş var, biz de buradan destek veriyorduk. Hem yaralanma, ölme riski yok, hem yazdığının hesabını soran yok. Bu savaş bize moral olmuştu. Şimdi boşlukta gibiyim. Ya savaş başlasın, ya kahvehaneler okeye açılsın. Buradan Çin’e, Birleşmiş Milletler’e ve Trump’a sesleniyorum: Bu durum böyle gitmez. Buna bir çözüm bulunsun.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.