CHP’nin Kart Borçlarını Sileceğiz Sözü Üzerine Borcunu Ödemeyen A.G.’ye Haciz Geldi

CHP Borç

Yaklaşık bir yıl önce, İstanbul Esenyurt’ta yaşayan A.G.’nin kredi kartı borçlarını ödeyememesi üzerine banka, yasal takip başlattı. Bu süre içinde iyi niyetli davranışları ile banka avukatlarının dikkatlerini üzerine çeken A.G., bankanın faizlerde indirime gitmesi ve toplam borcu taksitlere bölerek yeniden yapılandırması üzerine, borcunu eşit taksitler halinde ödemek üzere banka avukatlarıyla anlaştı.

CHP’ye Güvendi, Bizimle Alay Etti

Avukat Veli Hürmüz, tahsilat sürecinde A.G. ile defalarca konuştuğunu, kişinin işsiz kaldığı için borçlarını ödeyemediğine inanarak yardımcı olmaya çalıştıklarını ve bugüne kadar da A.G.’nin yapılandırılmış borcunu düzenli olarak ödediğini belirtti. Hürmüz, “Geçen ay bu A. gerizekalısı bizim ofisi arayıp, borcunu artık ödemeyeceğini söyleyip, telefonu açan memura atıp tutmuş. Bunun üzerine ben kendisini arayıp ‘Bak A. bu yaptığın iş değil, banka adamın gözünün yaşına bakmaz, zararlı çıkarsın bu işten’ dedim ama dinletemedim. O güne kadar bana ‘ağabey’ diye hitap eden A.G. benimle böyle senli benli, yavşak yavşak konuşarak, borcu unutmamızı, üstüne bir bardak su içmemizi falan söyledi. Ben gene de iyi niyet gösterip evine gittim bu A. gerzeğinin. Bana, CHP’nin seçimlerde kredi kartı borçlarının bir bölümünü silme vaadi olduğunu, eğer istersem kalan tutarı ödemeye hazır olduğunu söyledi. ‘Oğlum saçmalama, sen bunlara güvenme’ dediysem de, bana Sözcü Gazetesi’nin ‘İbre Bu Kez CHP’yi İşaret Ediyor’ manşetini gösterip güldü. Eliyle ‘geç bunları’ işareti yapıp, ‘borç bitti, yapı paydos’ şeklinde benimle alay etti. Ben de sen bilirsin A. diyerek evinden çıktım. O sinirle aynı gün dosyayı icraya verdim. 2 Kasım sabahı haciz memurlarıyla evine gittiğimizde beyaz eşyaları evden kaçırmak için paketlerken bulduk bu A.G.’yi. Bu yeniden ‘ağabey yapma, etme’ demeye başladı ama artık ok yaydan çıkmıştı. Paketlenmiş eşyaları alıp evden çıktık.” dedi.

Oyunuzu Verin Gerisini Bize Bırakın Demişlerdi, Aynen Öyle Yaptık

Olayı bir de kendisinden dinlemek üzere ulaştığımız A.G.’nin, gazeteci olduğumuzu öğrenince “Sözcü Gazetesinden arıyorsanız, o ibreyi sokarım …” demesi üzerine Kaparoz muhabiri olduğumuzu söyleyerek olayı sorduk. A.G. “Maalesef olay aynen avukatın anlattığı gibi gerçekleşti. Oyumuzu da verdik ama olmadı işte. Şu anda üç kişilik aile, bu kışı tost makinesiyle geçirmeyi plalıyoruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.